Lily ne demek, anlamı nedir? TDK Lily ismi köken bilgisi vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Ünlü oyuncu Meryem Uzerli’nin çocuğuna Lily adını vermesi sonrasında sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Vatandaşlar tarafından Lily ne demek, anlamı nedir sorusu araştırılmaya başlandı. Ünlü oyuncunun çocuğuna verdiği ismin  Lily ismin TDK karşılığı nedir sorusunun yanıtı haberimizde derledik. Peki, Lily ne demek, anlamı nedir? TDK Lily ismi köken bilgisi ile ilgili tüm detaylar…

LİLY NE DEMEK, ANLAMI NEDİR?

Lily, İngilizce kökenli kelimedir.

Lily anlamı nedir: Saf. Çiçek, zambak, masumiyet sembolüdür; saflık ve güzellik anlamına gelir.

Lily’nin diğer tanımı ampul çiçeğidir. Zambak, aynı zamanda, su lilyası, plantain lilyası ve zambak gibi çeşitli benzer veya ilgili bitkilerden biridir.

TDK LİLY İSMİ KÖKEN BİLGİSİ

Lily kelimesinin TDK karşılığı bulunmamaktadır. Ancak Lily kelimesinin köken bilgisi hakkında detaylıca bilgiler şunlardır.

Lilium, ampullerden büyüyen çiçekli bitkilerden bir tür, hepsi de belirgin büyük çiçeklerle kaplıdır. Zambaklar, dünyanın pek çok yerinde kültür ve edebiyatta önemli olan çiçekli bitkiler grubudur. Çoğu tür ılıman kuzey yarımkürede bulunur, ancak aralığı kuzey alttiplerine kadar uzanır.

Editör: TE Bilisim