MasterChef haşhaşlı bükme tarifi bugün hamur işi tarifleri arasında en çok arananlar listesinde yer aldı. MasterChef yarışmacıları dün akşam Afyonkarahisar’da, yöreye özgü lezzetlerle ekrana geldi. Dün akşam hazırlanan özellikle Afyon yöresinde sevilerek tüketilen haşhaşlı bükme tarifi de en çok dikkat çeken tariflerden biri oldu. İşte merakla araştırılan Haşhaşlı bükme tarifi! MasterChef haşhaşlı bükme nasıl yapılır? Kolay anlatımıyla tüm detaylar haberin devamında…

Haşhaşlı bükme tarifi! MasterChef haşhaşlı bükme nasıl yapılır?

Harç için gereken malzemeler;

1 su bardağı ezilmiş haşhaş

1 çay bardağı ceviz içi

1 çay bardağı sıvı yağ

Hamuru için gerekli malzemeler;

1 küçük paket kuru maya

1 yemek kaşığı dolusu toz şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı süt

1,5 su bardağı ılık su

5 su bardağı beyaz un

1 tatlı kaşığı tuz

Haşhaşlı bükme nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kapta süt, ılık su, sıvı yağ, maya, 1 bardak un ve şekeri bir kapta karıştırın ve beklemeye bırakılır. 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra kalan un azar azar eklenir. Mayalanan hamurdan bezeler yapılır.

Yağ ve haşhaş ezmesi güzelce karıştırılır. Her bir beze pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Üstüne haşhaş ezmesi sürülür, ceviz parçaları serpilir ve üstüne diğer açılan beze yerleştirilir. Yine haşhaş ezmesi sürülür. Üst üste 10 beze konur. Üst üste olan hamurların üzerine un serpilip merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılır. 2 parmak kalınlığında şeritler kesilir ve her bir şeridi alıp ikiye katlayıp döndürülür. Yağlanmış tepsiye sıralı şekilde yan yana dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürüp soğuk fırına verilir ve 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirilir.

Fırından çıkar çıkmaz üstünü nemli bir bezle örtülüp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim