Terörle mücadele kapsamında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) koordineli bir şekilde yurt içi ve sınır ötesinde düzenlediği başarılı nokta operasyonları terör örgütünün nefesini kesti. Örgüt elebaşıları arasında ‘Sıra hangimizde’ kâbusu yaşatan MİT’in ve TSK’nın son 2 yıldır kullandığı ANKA-İ ve TB-2 İnsansız Hava Aracı ile çok sayıda sözde lider ve örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.

Hain örgüte kırmızı liste darbesi

Son 2 yılda İçişleri Bakanlığı’nın en çok aranan azılı teröristler listesinin 10 milyon lira ödüllü kırmızı kategorisinde bulunan, 9 milyon liralık mavi kategoride yer alan, 3 milyonluk turuncu kategoride yer alan 1 ve gri kategoride 500 bin lira ödülle aranan 3 terörist etkisiz hale getirildi. MİT ve TSK’nın sivil yerleşim yerleri ve sivillere zarar vermeden icra ettiği noktasal hava harekâtlarıyla örgütün sözde saha ve bölge yöneticilerinin de aralarında olduğu teröristler tek tek etkisiz hale getirilirken, örgüt elebaşıları arasında da korku had safhaya ulaştı.

Halmat Diyar darbesi ve diğerleri 

MİT’in sağladığı istihbaratla TSK’nın gerçekleştirdiği operasyonlarda örgütün sözde beyin takımından olan ve PKK/KCK’nın sözde Başkanlık ve Yürütme Konseyi Üyesi ‘Halmat Diyar’ kod adlı Diyar Garip Muhammed, Kandil’e düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi. Yine Kandil’e 24-30 Temmuz 2019’da düzenlenen operasyonlarla etkisiz hale getirilen teröristler arasında Erbil’de konsolosluk görevlisi Osman Köse’yi şehit eden kırmızı listedeki “Doğan Nurhak” kod adlı Erdoğan Ünal ile mavi kategoride yer alan “Botan” kod adlı Hacı Kurhan ve terörist Metin Akgün de var.

Terörist Cemil Bayık’ın korkusu 

Örgüt elebaşılarından Cemil Bayık, MİT’ten nasıl korktuklarını ve MİT’in başarısını bir süre önce örgütün yayın organlarına yaptığı açıklamasında şu sözlerle itiraf etti:

“MİT şu anda Irak’ın her alanında kendisini örgütlemektedir. MİT’in Irak’ta çok yoğun bir örgütlenme içinde olduğunu net biliyoruz. MİT içimize kadar sızmış. Kandil’e yönelik saldırılar da bunu doğrulamaktadır. Kayıplarımız da açıkça bunu ortaya koymaktadır.”

PKK’nın saha sorumlusu tükendi

PKK’nın sözde saha sorumluları etkisiz hale getirilince örgüt çöküşe geçti. Teröristlerin toplu olarak teslim olması an meselesi. Her geçen gün hem Suriye topraklarından hem de Irak’ın kuzeyinden güvenlik personelimizle irtibat sağlayıp saatlerce yürüyerek teslim olan teröristlerin sayısı artmakta.

Operasyonlar balyoz gibi örgütün tepesine indi 

Edinilen bilgilere göre Jandarma Genel Komutanlığı’nca yurt içerisinde Kıran, Kapan ve Yıldırım adlarıyla yürütülen iç güvenlik operasyonlarında örgütün sözde saha sorumlularının da aralarında yer aldığı sembol isimlerin tek tek etkisiz hale getirilmesiyle terör örgütü çöküşe geçti.

Birbirlerine düştüler, kavga başladı 

Sabah’ta yer alan habere göre bu yıl 820 teröristin etkisiz hale getirildiği harekâtlardan alınan etkili sonuçlar Kandil’deki teröristleri de birbirine düşürdü. İstihbarat birimlerinin telsiz kestirmelerinden elde ettiği şifreli görüşmelerin çözümlemeleri ve ikna yoluyla güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerin ifadelerine göre, öldürülme korkusuyla hiç kimsenin operasyon bölgelerine gelmek istemediği öğrenildi.

Pençe-Kaplan Operasyonu PKK’nın Haftanin’deki 30 yıllık varlığını bitirdi

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim