Kar yağışı yurdun doğu kesimlerinde etkisinin sürdürüyor. Gece saatlerinde Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle öğrenciler ve veliler Van Valiliği’nden gelecek kar tatili açıklamasını bekliyordu. Meteoroloji’den yapılan son bilgilendirmelere göre Valilik’ten son dakika açıklaması da geldi. Peki, Van’da okullar tatil mi? 5 Şubat 2020 Van Valiliği kar tatili açıklaması yapıldı mı?

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, 5 Şubat 2020 Çarşamba günü Van’da ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, ‘Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullar 5 Şubat 2020 tarihinde bir gün süreyle tatil edildi. Engelli ve hamileler de idari izinli sayılacak’ ifadelerine yer verildi.

Ağrı-Van karayolu Tutak Deresi mevkiine yer yer çığ düşerken, etkili olan yoğun fırtına ve tipi sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Ağrı’nın Hamur İlçe Karayolları 123. Şube Şefliği’ne bağlı ekipler, çığ düşmesi nedeniyle kapanan yolu ulaşıma açarken ekipler olası yeni bir çığ düşmesi olayına karşı da hazır bekliyor.

Hamur Karayolları 123. Şube Şefi Muhammed Sena Aslan , ‘Sabah saat 10.00-11.00 arasında karayoluna çığ düştü. Yoğun bir tipi var. Ekiplerimiz yolu açtı. Yol şu an açık. Her hangi bir sıkıntı yok. Ancak devam eden yağış, tipi ve fırtına sebebiyle yer yer yolda kapanmalar olabilir diye ekiplerimiz hazır bir şekilde beklemekte.’ dedi.

Ağrı-Van karayolunda ilerlemekte güçlük çeken tır sürücülerinden Zana Gülsever ise, ‘Kar ve tipiden dolayı yolda ilerleyemiyoruz. Çok yoğun bir fırtına var. Hava çok soğuk. Görüş mesafesi çok düştü. Şartlar bizi çok zorluyor’ şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim