Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Dağlık Karabağ’daki son duruma dair önemli açıklamalarda bulundu.

ŞUŞA KURTARILDI

Aliyev açıklamasında Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ’ın işgalden kurtarılmasında kritik öneme sahip Şuşa kentini işgalden kurtardığını söyledi.

“SONUNA KADAR GİDECEĞİZ”

Aliyev’in açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Zafer yürüyüşümüz devam ediyor. Ermenistan yönetimini taleplerime yanıt vermezse sonuna kadar gideceğiz.

“İNTİKAM ALINDI”

28 yıl sonra Şuşa’da ezan sesi duyulacak.

28 yıldır işgal altında olan Şuşa’nın Azerbaycan tarihinde hususi bir yeri var. Şuşa, sadece Azerbaycan’ın değil, tüm Kafkasya’nın incisidir.

Hocalı kurbanlarının kanı yerde kalmadı, şehitlerimizin intikamı alındı. İntikamımızı savaş meydanında aldık.

ŞUŞA NEDEN ÖNEMLİ?

Hem çok sayıda tarihi anıta sahip olması hem de pek çok seçkin bilim ve kültür adamının burada doğması dolayısıyla sadece Şuşalılar için değil, tüm Azerbaycanlılar için önemli olan kent, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile doğal güzellikleri nedeniyle Karabağ’ın sembol şehri kabul ediliyor. Kent ayrıca ünlü besteci ve müzisyenleri nedeniyle “Azerbaycan müziğinin beşiği” olarak da nitelendiriliyor.

Şuşa, Azerbaycan tarih ve kültürünün simgelerinden olmasının yanı sıra hem bölgeye hakim coğrafi konumu hem de Dağlık Karabağ’ın en büyük şehri Hankendi’ne giden yolun üzerinde bulunduğu için stratejik önem de taşıyor.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN “KUTLU OLSUN” MESAJI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Azerbaycan’ın kültür başkenti kadim şehir Şuşa’nın azatlığı kutlu ve uğurlu olsun. Bayrak gününde şanlı Azerbaycan bayrağı bir daha inmemek üzere Şuşa’da da dalgalanacak. Üç renkli bayrağınla mesut yaşa AZERBAYCAN!”

SEVİNÇLE KARŞILANDI

Öte yandan Bakü’deki Azerbaycanlılar, Şuşa kentinin 28 yıl sonra Ermenistan’ın işgalinden kurtarılmasını kutladı.

Gece boyunca süren çatışmalarda Ermenistan ordusu büyük darbe aldı!

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim