Bugün EFT yapılır mı? 1 Ocak bankalar arası EFT yapılır mı? Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kısıtlama kararlarıyla birlikte resmi tatil olan 1 ocakla beraber ülke genelinde 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaktadır. Banka işlemlerini yapmak isteyen vatandaşlar sıklıkla bankalar arası EFT yapılır mı gibi soruları sorguluyor. Peki, Bugün EFT yapılır mı? 1 Ocak bankalar arası EFT yapılır mı? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

BUGÜN EFT YAPILIR MI?

Yılbaşı akşamı da dahil olmak üzere kesintisiz olarak devam edecek sokağa çıkma yasağı boyunca bazı iş yerleri belirli saatler arasında açık olacak.

Halkın temel ihtiyaçlarının karşılanması ve mağduriyetlerin yaşanmaması amacıyla sokağa çıkma yasağında marketler, bakkallar, kasaplar, manavlar, fırınlar ve kuruyemişçiler belirli saatler arasında açık olacak.

Haksız bir rekabet ortamının oluşmaması için de sokağa çıkma kısıtlamasının bulunduğu hafta sonunda bakkal ve marketlerde alkol satışı yasak olacak.

MARKETLER VE BAKKALAR SAAT KAÇTA AÇILACAK KAÇTA KAPANACAK?

Sokağa çıkma yasağının olduğu cumartesi ve Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kuruyemişçi ve kasaplar sabah saat 10.00’da açılacak. Bu iş yerleri 17.00’da kapanacak.

Bununla birlikte, yine aynı saatler içinde olmak kaydıyla, kasap, manav, market, bakkal ve kuruyemişçiler ile internet üzerinden sipariş usulüyle çalışan ve adrese ve evlere servis yapan firmalar da satış yapabilecek.

1 OCAKTA BANKALAR AÇIK MI?

1 Ocak Cuma günü resmi tatil olduğu için kurum ve kuruluşlar kapalı olacak.

YILBAŞINDA EFT YAPILIYOR MU?

Bu yıl 31 Aralık yani yılbaşı gecesi Perşembe gününe denk geliyor. 1 Ocak ise her yıl olduğu gibi resmi tatil. Ancak 31 Aralık tarihi resmi tatil olmadığı için EFT ve her türlü bankacılık işlemi gün içerisinde yapılabiliyor.

Ancak vatandaşlar ATM şubelerinden ve mobil bankacılıktan EFT işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Editör: TE Bilisim