Kırmızı Oda Alya’nın gerçek hikayesi şaşırttı! Kırmızı Oda Alya’nın hayat hikayesi nedir? Milyonları ekranlara kilitlemeyi ve büyük bir izleyici kitlesine sahip olmayın başaran Kırmızı Oda dizisi yeni konularıyla ilgi odağı olmayı başarıyor. Bu kapsamda en çok merak edilen hikaye ve karakterlerden biri ise Alya oldu. İzleyiciler Alya karakterinin hikayesini arama motorlarında araştırıyor. Peki, Kırmızı Oda Alya’nın gerçek hikayesi şaşırttı! Kırmızı Oda Alya’nın hayat hikayesi nedir? İşte detaylar…

KIRMIZI ODA ALYA’NIN GERÇEK HİKAYESİ ŞAŞIRTTI! KIRMIZI ODA ALYA’NIN HAYAT HİKAYESİ NEDİR?

Hayata Dön adlı kitapta Ala adında bir kız var. Kırmızı Oda da bu kitaptan Ala diziye Alya olarak uyarlanmış. Ala diziden de bildiğiniz gibi aşiretin içinde İstanbul’dan gelin getirilen bir annenin kız çocuğu olarak hayata yeni başlamış. Kitap 2009-2011 yıllarında yazılmış. Hikaye de o dönemlerde geçiyor.

Alya (Ala) ilk seansa geldiğinde 22 yaşında avukatlık stajyerliği yapan bir kız.  Yaklaşık 1.70 boyunda ama 41 kilo ve inanılmaz zayıf bir kız.  Pespaye giyimli, saçı başı dağınık, aynı dizideki Melisa Sözen’in dizide canlandırdığı Alya gibi.  Seanslarda annesinin ve babasının öldüğünü ve yalnız olduğunu aşırı tiz bir sesle anlatıyor. Üstün zekalı bir kız ama evde hiç bir zaman sevilmiyor. İlk seanslarda hiç kendinden bahsetmiyor.  Daha sonra doktora kendine yakın hissettikçe açılmaya başlıyor.

Baştaki seanslardan birinde doktora “O olaydan sonra her şey çok daha kötü oldu” diyor.  Doktor sorduğunda ise detaylarını anlatmıyor.  Ama o olaydan sonra Ankara’ya taşınıyor. Annesi onu hiç sevmiyor, sürekli dövüyordu.  Çok açtım evde annem duştayken leblebi buldum, yerken paket döküldü. Annesi duştan çıkınca görüyor ve öldüresiye dövüyor.

Annesi Süreyya  çok güzel aynı Türkan Şoray gibi. Babası annesi hakkında konuşan birini öldürüyor ve hapse düşüyor. Aslında babaannesi bir hanımağa ve istese hapisten çıkartabilecekken, babasını çıkarmıyor.  Ala çok cılız doğduğu için ne annesi ve ev halkı küçük kızı sevmiyor.  Ayrıca babası hapisteyken doğan Ala için başkasından olabileceği konusunda dedikodular da çıkıyor. Çünkü hem annesi güzel, babası da yakışıklı, böyle çirkin bir kız çıkmamalı diye.

Süreyya’nın tek önemsediği şey babaanne Esmasultan’ın sevgisini kazanmak. Ama Süreyya ağzıyla kuş tutsa bile başarılı olamıyor. Evde kimse Ala ile konuşmuyor. Bu nedenle konuşmayı, dinlemekten öğreniyor o nedenle kekeleyerek konuşuyor.

Hukuk okumasının sebebi ise adaletsizliklerle başa çıkmak. Özellikle kendine adaletsizlik yapıldığını düşünüyor.

Alya biraz kendini toparlamaya başlamışken, doktoru onunla birlikte restoranda yemek yemek istiyor. Ama toplum içinde Ala kendini hiç rahat hissetmiyor.  Yemekten kalkmak üzereyken doktoru Gülseren hanım, Alya beni evine götür diyor. Bir kere de ben senin evine geleyim, hep ben mi seni misafir edeceğim diyor. Sonrasında eve gidiyorlar. Evde küf ve toz kokusu sarmış durumda.

Evin içinde duvarda, bir kadın, bir erkek iki palto asılı duruyor.  Gülseren hanım, bu paltoların ölen annesi ve babasının paltosu olduğunu düşünüyor. Sonra merdivenlerden çıkıp Alya’nın odasına gidiyorlar. Alya (Ala)’nın hiç bir kıyafeti yok. Annesinin kıyafetlerini giyiyormuş.  Daha sonra Alya’dan kahve istiyor ve mutfağa gidiyorlar.

Kahve içerken konuşmalarda olaylar bir bir ortaya çıkıyor. Esmasultan’ın her pazar günü banyo günüymüş.  Banyo gününde evdeki tüm işler duruyor.  O gün gelinler babanenin etrafında pervane oluyorlar.  Esmasultan’ı ise annesi Süreyya yıkıyor.  Dışarıda ise kapı ağzında Alya havluları tutuyor. Esmasultan ile Süreyya zaten pek anlaşamıyorlar. Ama Süreyya ilk kez o gün sinirlerine hakim olamıyor. Bunu farkeden Alya annesi ise gurur duyuyor. Son suyu Esmasultan’ın üzerinden dökerken, su kaynar su çıkıyor.  Esmasultan sinirlenince Süreyya’ya elini kaldırıyor. Süreyya elini tutuyor, ikisi de yere düşüyor. Esmasultan bağırıyor, bütün ev halkı banyoya gidiyor, bakıyorlar ikisi de yerde. Alya parmağıyla refleks halinde annesini gösteriyor. Polisler geliyor, annesi ben yapmadım dese de ve Süreyya’yı hapse atıyorlar.

Süreyya 4-5 ay hapiste kalıyor ve akli dengesini kaybediyor. İşte Alya’nın ilk seanstan bu yana anlatmadığı o olay bu olaymış.

Editör: TE Bilisim