Fatih Karagümrük karşısında yenilgiye uğrayan Galatasaray’da gözle gelecek olan cezaya çevrildi. Maçın 69. dakikasında hakem kararlarına yoğun itirazlarda bulunan Fatih Terim kırmızı kart gördü. Hakem raporları doğrultusunda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilecek olan Terim’in kaç maç ceza alacağı ise merak konusu oldu. Peki, Fatih Terim’in cezası belli oldu mu? Terim kaç maç ceza alacak? İşte konuya ilişkin detaylar…

FATİH TERİM’İN CEZASI BELLİ OLDU MU? TERİM KAÇ MAÇ CEZA ALACAK?

Terim koridora giderken hakem Mustafa Öğretmenoğlu’na yönelik olarak “Sen ancak bekçi olursun, futbolu bilmiyorsun. Evde ailene anlat, ‘Fatih Hocayı attım’ diye” sözleriyle tepki gösterdi. Hakem raporları doğrultusunda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen Terim’in cezası merak konusu oldu.

Futbol Disiplin Talimatı’nın, “Kişilik haklarına saldırı, hakaret, tehdit, tükürme” fiillerini kapsayan 41. maddeye göre, “TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan; görevlilere ve diğer kişilere 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya 21 ila 50 gün arasında hak mahrumiyeti cezası, verilir” ifadesi yer alıyor.

Oyundan atılmasıyla başlayan tedbir nedeniyle sahaya girmesi yasak olan Fatih Terim’in saha kenarına gelmesinin raporlarda yer alıp almadığı ise bilinmiyor.

Editör: TE Bilisim