İslami Cihad sözcüsü Musab el-Bureym yaptığı açıklamada, işgalci İsrail ile Mısır ara buluculuğunda Gazze’de ateşkesin sağlandığını ve bunun yerel saatle 05.00’te yürürlüğe girdiğini söyledi.

Bureym, ateşkesin, İslami Cihad’ın daha önce öne sürdüğü şartlar doğrultusunda gerçekleştiğini ifade etti.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale, daha önce yaptığı açıklamada, ateşkes sağlanması için “suikastların durdurulması, Gazze sınırında düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılanların hedef alınmaması ve 2018’in sonunda Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler (BM) ara buluculuğunda Gazze’deki ablukanın kaldırılması konusunda işgalci İsrail’le varılan uzlaşmanın uygulanması” şartlarını getirdiklerini söylemişti.

İŞGAL GÜÇLERİNİN SALDIRILARINDAN ÖLÜ SAYISI 34’E YÜKSELDİ

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, salı günü başlayan ve bu sabah 05.00’te varılan ateşkesle sona eren İsrail saldırılarında yaşamını yitiren 2 kişinin daha cenazesine ulaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, ölenlerin kimliklerine ilişkin bilgi verilmezken, işgalci İsrail’in saldırıları nedeniyle salıdan bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 34’e çıktığı ifade edildi.

Yaşamını yitiren Filistinlilerden 6’sının çocuk, 3’ünün kadın olduğu dile getirildi.

İşgalci İsrail’in terör saldırıları nedeniyle aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 110 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim