Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hayata geçirilen TİGEM Ceylanpınar Sulama Projesi’nin açılışını yaptı.

Pakdemirli, proje sayesinde tek tuşla binlerce dönüm arazinin sulanacağını belirterek, “Dolayısıyla bu arazilerde nadas sistemi kalkacak, ikinci ürün ekilişleri sayesinde bitki çeşitliliği artacak, verim ve kalitede artış gerçekleşecek. Hububat verimi dekarda 250 kilogramdan 500 kilograma çıkacak ve kalite yükselecek” dedi.

Ekonomiye 4 kat fazla gelir sağlayacak Ceylanpınar Sulama Projesi tamamlandı

İktisat

Habere Git

PROJENİN YATIRIM BEDELİ 70 MİLYON 

Bugün de Mezopotamya topraklarını suyla buluşturacak, Türkiye’nin en büyük tarım işletmesi Ceylanpınar’da 60 bin dekar araziyi sulamaya açtıklarını belirten Bakan Pakdemirli “66 yıllık kurumumuz Devlet Su işleri Genel Müdürlüğümüz ile Türkiye tarımının güvencesi, en büyük çiftçi kuruluşumuz TİGEM tarafından yürütülen Ceylanpınar Sulama Projemiz yaklaşık 70 milyon lira yatırım bedeli ile hayata geçirildi” açıklamasını yaptı.

TEK TUŞLA BİNLERCE DÖNÜM ARAZİ SULANABİLECEK

Proje sayesinde tek tuşla binlerce dönüm arazinin sulanabileceğini belirten Pakdemirli “Dolayısıyla bu arazilerde nadas sistemi kalkacak, ikinci ürün ekilişleri sayesinde bitki çeşitliliği artacak, verim ve kalitede artış gerçekleşecek. Hububat verimi 250 kg/dekardan, 500 kg/dekara çıkacak ve kalite yükselecek” dedi.

Murat Kurum: 100 bin kişiye istihdam sağlanacak

İktisat

Habere Git

ÜLKE EKONOMİSİNE 4 KAT FAZLA KATKI 

Proje ile her yıl ilave 25 milyon TL gelir sağlanacağına vurgu yapan Bakan Pakdemirli “İkinci ürün ekilişleri ile bu gelir 70 milyon TL düzeylerine çıkacak. Böylece ülke ekonomisine 4 kat daha fazla katkı yapılacak. Ayrıca daha fazla istihdam sağlanacak, kanal sulaması nedeniyle enerji tüketimi azalacak. Üretim maliyeti düşecek. Yer altı su kullanım oranı azalacak” değerlendirmesinde bulundu.

BAKAN’DAN DESTEK ÖDEMELERİ MÜJDESİ!

Pakdemirli hayvancılık üretimi ve pamuk fark destek ödemelerine ilişkin bir de müjde verdi.

Pakdemirli, “Hayvancılık desteklemeleri kapsamında üreticilerimize 6,6 milyar lira destekleme ödemesinin mayıs sonu itibarıyla 5,1 milyar lirasını ödedik. İnşallah haziran ayında da 131 milyon lira besi desteğini ödeyeceğiz.” dedi.

Pamuk fark ödemeleri destekleme başvuruları 30 Nisan 2020’de tamamlandığını belirten Pakdemirli, “Destekleme icmalleri oluşturulma süreci halen devam etmekte olup, inşallah en kısa sürede ödemeler çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim