Meslek yaşantısına bekçi olarak devam etmek isteyen birçok genç “Yeni bekçi alımı var mı?” sorunun cevabını merak ediyor. Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamada 500 bekçinin daha alınacağını ve toplamda bekçi sayısının 30 bine çıkacağını söylemişti. Peki Yeni bekçi alımı var mı? Bekçi alımları ne zaman?

İSTANBUL’DA YENİ BEKÇİ ALIMI VAR MI?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü içinde bekçi sayısının 30 bine çıkarılacağını belirtti. Soylu, “. 8 bin 500 bekçinin imtihanları bitti. Yarın inşallah arkadaşlarımız son bir değerlendirme daha yapacak ve açıklayacak. İstanbul ‘a 500 bekçi daha verildi ve İstanbul ‘a toplamda 1500 bekçi alınacak” dedi.

BEKÇİ ALIMLARI MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bakan Soylu’nun açıklamasının ardından bekçi alımı mülakat sonuçlarının bu hafta içinde açıklanacağı tahmin ediliyor.

BAKAN SOYLU’DAN BEKÇİ ALIMI AÇIKLAMASI

Emniyet Genel Müdürlüğü içinde bekçi sayısının 30 bine çıkarılacağını dile getiren İçişleri Bakanı Soylu , 22 bin bekçi olduğunu ifade ederek, “Bir de zaten 30 bin kadro verdiniz. 8 bin 500 bekçinin imtihanları bitti. Yarın inşallah arkadaşlarımız son bir değerlendirme daha yapacak ve açıklayacak. İstanbul ‘a 500 bekçi daha verildi ve İstanbul ‘a toplamda 1500 bekçi alınacak” dedi. Bekçi alımları hakkında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Soylu yaptığı açıklamada yarın son bir değerlendirmenin olacağını, değerlendirme sonrası sonuçların açıklanacağını söyledi. Bu açıklamaya göre bekçi alımı mülakat sonuçları bu hafta açıklanacak.

Editör: TE Bilisim