Kısa sürede milyonlarca izleyici kitlesini ekran başına bağlamayı başaran Star Tv’nin yeni dizisi Sefirin Kızı, Sancar ve Nare’nin destansı hikâyesiyle gündeme gelirken, dizi seti mekanlar, oyuncularıyla da yoğun bir araştırma konusu oldu.  Sefirin Kızı dizisinin başrollerinde Neslihan Atagül Doğulu, Engin Akyürek ve Uraz Kaygılaroğlu gibi güçlü isimler yer alıyor. Her pazartesi saat 20.00’da Star Tv’de ekrana gelen dizi reyting listelerini alt üst etmeye devam edeceğe benziyor. Farklı hikayesi ve oyuncu performansıyla izleyicileri etkilemeyi başaran Sefirin Kızı, 5. bölümüyle 20 Ocak 2020 Pazartesi akşamı saat 20:00’de izleyicisiyle buluşacak. Bu arada sıkı takipçiler, dizinin nerelerde çekildiği, konusu ve oyuncuları hakkında araştırmalarını sürdürürken bizler de bu konuda merak edilen soruları yanıtlamak istedik. Peki, Sefirin Kızı nerelerde, hangi ülkelerde çekiliyor? İşte Sefirin Kızı dizisi oyuncuları ve konusu!.. Detaylar haberimizde!

SEFİRİN KIZI NERELERDE, HANGİ ÜLKELERDE ÇEKİLİYOR? İŞTE SEFİRİN KIZI DİZİSİ OYUNCULARI VE KONUSU

Sefirin Kızı dizisinin çekimleri; İlke bölümlerde İstanbul, Muğla ve zaman zaman da Karadağ‘ın (Montenegro) başkenti Podgorica‘da gerçekleştiriliyordu. İlk birkaç bölümün ardından çekimler Muğla’da gerçekleşiyor.

Karadağ (Montenegro)…

SEFİRİN KIZI KONUSU NEDİR?

Sefirin Kızı dizisi, Nare ile Sancar’ın dillere destan aşkını konu ediyor.

Yörede gariban bir yarıcının oğlu olan Sancar, daha çocuk yaştayken Bodrum’a tatile gelen bir büyükelçinin kızı olan Nare’ye sevdalanır.

Bu iki zıt çocuk, birbirlerini çok severler, sevdaları için yıllarca mücadele ederler. Sonunda kız, oğlana kaçar ama tam kavuştukları gece Nare birden ortadan kaybolur! Bir daha da Nare’yi gören olmaz.

Kimi der denize düştü öldü, kimi der sefir kızı ya Avrupa’ya kaçtı. Bir garip aşık da onlara türkü yakar, der ki; sefirin kızı alaca kuş oldu uçtu!.. Böylece Nare ve Sancar’ın mutsuz hikayesi bir destana dönüşür.

Bir düğün gecesinde ortadan kaybolan sefirin kızı Nare, tam dokuz yıl sonra, başka bir düğün gecesinde ortaya çıkıverir. Üstelik bu düğün, Sancar Efe’nin düğünüdür ve ona Nare Sancar Efe’ye getirmiştir.

Sefir, torunu Melek’i kaçırınca Sancar’la Nare kızlarının peşinden Podgoridsa’ya giderler. Kendilerini bambaşka bir dünyada bulunca herkesi geride bırakırlar, kızları uğruna ateşkes ilan ederler ve kaderden bir gün ile bir gece çalarlar. Kimi zaman birlikte oldukları bir rüyadır bu yolculuk, kimi zaman ise biricik kızlarını aradıkları bir kâbus!.. Bir yandan kaçamadıkları anılarla, bir yandan ortaya çıkan gerçeklerle ama en çok da kendileriyle savaştıkları bir serüven…

Bir başka hayatta bıraktıkları Gediz (Uraz Kaygılaroğlu), kalbinde keşfettiği gerçekle yüzleşirken, Menekşe iki sevdalıyı gurbette birlikte düşünmeye dayanamaz ve oyununu değiştirir. Sancar rüyasından uyanır, yüreğindeki sevda ateşini söndürmek için hem kendini hem Nare’yi yakar. Destan asıl şimdi can vermiştir.

‘Aşıksan inanırsın!..’

Dizinin 4. bölümüne, Gediz’in ‘Aşıksan inanırsın!‘ sözleri damga vurdu; sevdiği kadına inanmaktan korkan Sancar Efe’nin gözlerine baka baka haykırdığı!.. Dostluk ve arkadaşlığın alabora olduğu bu fırtınada, Sancar ve Gediz’in ortaklıklarının süreceği fragmandan anlaşılırken, dizinin sürükleyici hikayesinin detayları da takipçileri tarafından merakla bekleniyor.

SEFİRİN KIZI OYUNCULARI

Ege’de yaşanan destansı bir aşk hikayesinin anlatıldığı ‘Sefirin Kızı’nın yönetmen koltuğunda Emre Kabakuşak otururken senaryosunu ise Ayşe Ferda Eryılmaz ve Sedef Nehir Erdem kaleme alıyor.

İşte Sefirin Kızı dizisinin, muhteşem performanslarıyla izleyiciyi ekrana kilitleyen oyuncu kadrosu;

Sancar Efeoğlu- Engin Akyürek Nare- Neslihan Atagül Doğulu Gediz- Uraz Kaygılaroğlu Yahya- Doğukan Polat Elvan- Hivda Zizan Alp Refika – Özlem Çakar Yalçınkaya Akın- Erhan Alpay Güven- Erdal Küçükkömürcü Halise- Gonca Cilasun Menekşe- Tülin Yazkan Müge- Esra Kızıldoğan Zehra- Cemre Öktem Kavruk Ömer- Edip Tepeli Melek- Beren Gençalp

Sefirin Kızı’nın çekildiği ‘Podgorica’ nerede, hangi ülkede? Karadağ ‘Montenegro’ haritada nerede?

Editör: TE Bilisim