İçişleri Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı bölgesinde bulunan Suriye’nin Rasulayn ilçesinde yol kontrol noktasına terör örgütü PKK/YPG tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 2 askerin şehit olduğunu 8 askerin yaralandığını bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Barış Pınarı Harekat bölgesinde Suriye-Resulayn Haseke-2 Yol Kontrol Noktasında, bugün saat 15.25 sularında bombalı araçla gerçekleştirilen saldırı sonucu 2 jandarma personelinin şehit olduğu belirtildi.

Olayda yaralanan jandarma personeli sayısının 8’e yükseldiğinin vurgulandığı açıklamada, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve kahraman jandarmamıza başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada da şunlar kaydedildi:

“Genel sağlık durumları iyi olan yaralılarımız Rasulayn Hastanesi ile Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti verilen yerel kolluk birimlerince adli makamlarla gerekli koordinasyon sağlanarak olaya ilişkin tahkikata başlanmıştır. Terör örgütünün gerçekleştirdiği hain saldırıda şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

ŞEHİT AİLELERİNE ACI HABER VERİLDİ

Askeri yetkililer, sağlık ekipleriyle geldikleri Antalya’nın merkez Muratpaşa ilçesi Yenigün Mahallesi’nde yaşayan şehit Jandarma Yüzbaşı Yasin Kurt’un annesi Ömrüye ve babası Ziya Kurt’a acı haberi verdi.

Şehidin evine ve sokaktaki apartmanlara Türk bayrakları asıldı, evin önüne ise belediye ekipleri tarafından taziye çadırı kuruldu.

2 kardeşi bulunan şehidin, erkek kardeşinin kendisi gibi Suriye topraklarında görevli yüzbaşı, kız kardeşinin de öğrenci olduğu öğrenildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Oğuzhan Anar’ın (28) Ankara’daki ailesine de acı haber ulaştırıldı.

Askeri yetkililer, sağlık ekipleriyle geldikleri Etimesgut ilçesi Ahi Elvan Mahallesi’nde yaşayan Sariye ve Adem Anar çiftine oğullarının şehit olduğu haberini verdi.

Bekar olduğu belirtilen şehidin evine ve ailesinin yaşadığı apartmana Türk bayrakları asıldı.

Evin önünde belediye, sağlık, polis ve jandarma ekipleri de hazır bulundu.

Editör: TE Bilisim