DURİM ABAZİ / ÖZEL HABER

Uluslararası Hepimiz Meryemiz Platformu Türkiye Grubu üyeleri, 14 Kasım’da Zoom, YouTube, Facebook sosyal ağları üzerinden Dünya Müslüman Kadınlarının Kudüs Davasına katkısını konuşmak üzere program düzenledi.  Bu kapsamda, Türkiye, Kudüs, Kuveyt, Endonezya, Cezayir ve Avrupa’dan bir ülke, Kudüs konusunun işleneceği sunuma katılım gösterdi.

“Uluslararası Hepimiz Meryemiz Platformu Türkiye Grubu tarafından yapılan açıklamada, “Hepimiz Meryemiz Platformu Türkiye Grubu” olarak bütün İslami hassasiyetimizle önceliğimiz olan Kudüs meselesini ve Kudüslü kadının sorunlarını ve çözümleri için verilen mücadeleyi anlatmak amacıyla Müslüman kadının Kudüs davasına katkısı “Beşiği Sallayan Dünyayı Sallar” adlı konferansımızı gerçekleştirdik.”

Hepimiz Meryemiz Platformunun açıklamasında, kadın-erkek fark etmeksizin Müslüman olmanın gereği olarak ümmetin davası olan Kudüs ve Mübarek Mescid-i Aksa’yı savunmak ve dert edinmek herkesin görevi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “Müslümanların yükseliş ya da çöküş dönemlerinde her bir Müslümanın Allah için dini uğruna atacağı adım, hayati derecede önemlidir. Özellikle mukaddes mekanlar tehlikeye düştüğünde bir Müslümanın üzerine düşen; o tehlike kalkıncaya kadar elinden geleni yapmak, gerekirse bu uğurda canını vermektir. Biz İslam tarihinde bunun birçok örneğini görmekteyiz. Hz.  Sümeyye’nin İslam tarihindeki ilk şehit ve ilk kadın şehit olması bu durumun en somut örneğidir.” sözlere yer verildi. Kudüslü kadınların Mescid-i Aksa’yı korumak için mücadele ettiğini anımsatan murabıtlardan Hatice Khuveys, “O kadınlar çeşitli saldırılara maruz kaldı. Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırıldı. Çocukları, eşleri evlerinden alınıyor, hapse atılıyor. Kudüslü kadınlar kaderlerine küsmemiş olan kadınlardır. Her koşulda orada duruyorlar.

Gece gündüz mücadele ediyor. Kudüs bizim olduğunu herkese göstermeye çalışıyoruz. Çocuklarımızın zihinlerini yıkmak isteyen işgalci İsrail’e karşı, bunu engellemek için elimizden geleni yapıyoruz. Kudüslü kadınların görevi burada ortaya çıkıyor. Kudüslü kadın hem evde hem her yerde murabıt olarak yer almaktadır. Kocası esir alınan kadınlar her şeyden sorumludur. Kudüslü kadınlar, her şeye rağmen kendilerine düşen görevi yerine getirmektedir. Bazen hapislerde bulunan kadınlar, yaralı olduğu halde yine orada kalıyor.” Şeklinde konuştu.

MERYEM KİMDİR?

Meryem, hayatta var olma gerekçelerine ve inandığı değerleri yaşayıp, yaşatmaya çalıştığı için çeşitli acılara maruz kalan Kudüslü kadınların gerçeğini ortaya koyan kişidir. Kudüslü Meryem bir açıklamasında, “İsrail tarafından atılan kurşunlar, gaz bombaları ve bombalar ortalığı ateşe verdi. Her biri biz isabet alıyordu. Buna rağmen biz korkmuyorduk aksine daha çok güçleniyorduk. Hiç korkumuz yoktu.” Diyordu. Bizler Uluslararası Hepimiz Meryemiz Platformu olarak Kudüslü Meryem ile aynı yolda yürümekten onur duyuyoruz. Bizlerde korkusuz ve kararlı bir şekilde Kudüs için yürüyoruz.

FİLİSTİN’İN BAŞKENTİ KUDÜS’TÜR

Filistin devletimizin ebedi başkenti Kudüs’tür. Birlik olacağız, dik duracağız. Oradaki işgalci İsrail güçleri ne yaparsa yapsın bizi durduramayacak

Kudüslü kadınların yanındayız

“Bir Müslüman şunu bilir ki kadın da erkek de olsa kişi, hesabı Allah’a verecektir ve sorumlu olduğu hususlarda kimse onun sorumluluğunu yüklenemeyecektir.” denilen açıklamada, “Bizler, dünyada adaletsizliğin son bulmasını isteyen, sıkıntılı coğrafyalarda yaşayan kadınların yanında olunması gerektiğini savunan ve dünya barışının Kudüs’ten yükseleceğine inanan, Hz. Meryem’in yaşadıklarına benzer sıkıntılar yaşayan Kudüslü kadınların yanında olunması gerektiğini düşünen insanlarız.

Bizlerde Dünya Barışını savunan ve bunun Kudüs’ten yükseleceğine inanan kişiler olarak, Meryem’in onurlu yürüyüşünde cesaretle en önde yürüyenleriz.”

ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilisim