Gazeteci yazar Ahmet Kekeç koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede Hakk’ın rahmetine kavuştu. Koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan gazeteci Kekeç yoğun bakımdaydı.

“ASLAN GİBİ BİLEĞİYLE SAVAŞTI”

Oğlu Mehmet Hakan Kekeç haberi Twitter hesabından paylaştı. Paylaşımında Kekeç “İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Aslan gibi, bileğiyle savaştı. Babam, Ahmet Kekeç’i kaybettik. Yağmurdan sonra görüşürüz, babam.” ifadelerine yer verdi.

“GÜZEL BİR İNSANI KAYBETTİK”

Kekeç’in vefatıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Ahmet Kekeç ağabeyin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Güzel bir insanı kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mevla mekanını cennet eylesin.” dedi.

“EN ZOR ZAMANLARDA DİMDİK DURDU”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise “Ahmet Kekeç’i kaybettik. Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun. En zor zamanlarda dimdik durdu. Ülkesinin, milletinin hayrı için çalıştı. Geride çok güzel eserler bıraktı. Eserlerine, emanetine sahip çıkacağız.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Kekeç kimdir?

Ahmet Kekeç 1961, Malatya doğumlu. Aylık Dergi, Mavera ve Yöneliş dergilerinde hikâye, deneme ve eleştiri yazıları yazarak yazı hayatına başladı. 1985’te ilk hikâye kitabı olan “Son İyi Şeyler”i çıkardı. Bir kısmı gazete yazılarından oluşan 10 kitabı bu dönemden sonra yayımlandı. Millî Gazete, Yeni Haber, Zaman, Vahdet, İmza ve Akit gazetelerinde muhabir, editör ve köşe yazarı gibi görevler üstlendi.

15 yıldır gazetecilik mesleğini sürdüren Kekeç’in gazetelerde yazdığı yazılar 1997 yılında MGV Gençlik Dergisi ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ödüllendirildi. Son yıllarda çalışmalarını roman üzerine yoğunlaştıran Ahmet Kekeç, 2006 yılından beri Star Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı.

Cine5’te Rasim Ozan Kütahyalı ve Salih Tuna ile birlikte Memleket Meselesi adlı bir program sunmuştur. Kekeç ayrıca Cine5’te “Derin Mevzu” adlı tartışma-sohbet programını sürdürdü.

Editör: TE Bilisim