Falcao’nun sakatlanmasıyla birlikte istemeyerek forma verilen Senegalli futbolcu, son 3 maçta patlama yaptı ve 5 gole ulaştı. Cimbom’u sırtlayan Diagne hem fiyatını yükseltti hem de yeniden ünlü takımları peşine taktı.

MBAYE DIAGNE KÜLLERİNDEN DOĞDU

Galatasaray’da Mbaye Diagne küllerinden doğmayı başardı. Önceki sezon taraftarların büyük coşkuyla karşıladığı Senegalli oyuncu, beklenen çıkışı yapamayınca yavaş yavaş gözden düşmüş ve geçen sezon Club Brugge’a kiralanmıştı.

MECBUREN KALDI, KAHRAMAN OLDU

Bu sezon takım bulamayınca mecburen Galatasaray’da kalan ve kendisinden çok da bir şey beklenmeyen Diagne, Radamel Falcao’nun sakatlanmasının ardından adeta ‘süper kahraman’a büründü. Kayseri maçıyla gollerine start veren sarı-kırmızılı oyuncu, Çaykur Rize karşısındaki hat-trick ile adeta patlama yaptı. Son maçta da Hatayspor’u avlamayı ihmal etmedi.

KOBE’NİN GÖZÜ ÜZERİNDE

Almanya’dan Sächsische Zeitung gazetesi daha önce M’Gladbach’ta forma giyen Periel Mlapa’yı, Japon Ligi takımlarından Vissel Kobe’nin istediğini yazdı. Bir süredir Asya futbolunu yakından tanıyan bir golcü arayan Kobe’nin adaylarından bir diğerinin ise Galatasaray’da yıldızını yeniden parlatan Mbaye Diagne olduğu iddia edildi. Vissel Kobe, Galatasaray’dan daha önce Lukas Podolski’yi transfer etmişti. İki kulüp arasında bu transfer nedeniyle ciddi bir yakınlaşma olmuştu. Mbaye Diagne, Süper Lig’de bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcu unvanına sahip. Önceki sezon, Kasımpaşa forması altında 20, ikinci devre görev yaptığı Galatasaray’da ise 10 gol üretmeyi başarmıştı.

Editör: TE Bilisim