AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un, Meclis Genel Kurulu’ndaki bir tartışma sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e yönelik ifadesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“MERVE KAVAKÇI OLAYI” BENZETMESİ

Kurtulmuş, Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye’yi Geleceğe Taşımak” konulu konferansta yaptığı konuşmada, geçmişte Merve Kavakçı’nın Meclis’te yaşadıklarını hatırlatan Kurtulmuş, “Bu sözü hatırlıyoruz. 28 Şubat’ın o karanlık günlerini milletin çocuklarına karşı, başka bir şey demiyor, ‘şu kadını susturun, şu kadın otursun, yerine geçsin, başkası konuşsun’ diyebilir ama ne diyor? ‘Haddini bildirin’. Aynen 28 Şubat’ta, o zaman ben Fazilet Partisi İl Başkanıydım. İstanbul’dan 80 bin oyla seçilen Merve Kavakçı Hanımefendi Meclise geldiğinde nasıl ‘dışarı, dışarı’ diye tempo tuttular ve o zaman merhum Başbakan kalkarak, ‘şu kadına haddini bildirin’ diye nasıl konuştuysa, aynı şeyi söylüyorlar.” dedi.

“YAZIKLAR OLSUN, AYIP OLSUN”

Numan Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti: “Had bildirmek lafı, bir yerde Türkiye’de bu mütegallibe siyaset anlayışının şifresi olan cümlelerden biridir. Çünkü Anadolu insanı, onlar birinci sınıf insanlar olmadığı için Türkiye’yi yönetmeye layık değildir, onların zihniyetine göre. Türkiye’yi yönetecek olanlar Cumhuriyet Halk Fırkası’nın ya da İttihat Terakki’nin devamı olan ya da onlardır. Bunlar ise geri hizmetlerde bulunacak halk kitleleridir. Onun için ‘haddini bildirin’ demişlerdi 20 sene evvel. Çok değiştiler zannettik. Cumhuriyet Halk Fırkası’nın zihniyetine sahip olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir şekilde özelikle son seçimlerde geniş halk kesimleriyle barıştığını zannettik. Ama zihin dünyalarındaki o birikimi ortaya koydular. ‘Bu kadına haddini bildirin’ diyerek, aslında kendi hadsizliklerini, kendi densizliklerini, kendi seviyesizliklerini bir kere daha milletin önünde ortaya koydular. Yazıklar olsun, ayıp olsun, bunu şiddetle kınıyoruz.”

“ERKEN SEÇİM TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDE DEĞİLDİR”

Öte yandan Kurtulmuş, programın ardından Ordu Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret ederken ziyaret sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erken seçim tartışmalarına ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, erken seçimin öncelikle siyasi şartların olgunlaşması durumunda ortaya çıkan bir mesele olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ortaya koyduğu bu büyük siyasi liderlik ve uluslararası alanda ortaya çıkan bu üstün performans dolayısıyla muhalefetin rahatsızlık duyduğunu vurgulayan Kurtulmuş, değerlendirmelerine şöyle devam etti: “Onun için biran evvel bir seçime gidelim, erken seçime gidelim, Türkiye’nin gündemi tekrar seçimle meşgul edilsin, böyle bir ortamda, bu kadar sınama ile karşı karşıya iken DEAŞ’ından PYD’sine kadar bir sürü uluslararası tehditle boğuşurken, Doğu Akdeniz’de Türkiye köşeye sıkıştırılmaya çalışılırken, ayrıca Ege’de yeniden Türkiye’ye karşı birtakım hareketlilikler gündeme getirilirken, böyle bir ortamda Türkiye’nin seçim tartışmaları ile kaybedecek bir vakti yoktur, erken seçim meselesi Türkiye’nin gündeminde değildir. 2023’de genel seçimi, 2024’de de Allah nasip ederse, yerel seçimleri yaparak Türkiye yoluna devam edecektir.”

Editör: TE Bilisim