Ceyhun Aşirov / Azerbaycan

Ermenistan muhalefeti, Başbakan Nikol Paşinyan’a 8 Aralık’a kadar kendi razısıyla istifa etmesi için zaman vermişti. Dün Paşinyan’a verilen sürenin dolmasından sonra muhalifler Erivan sokaklarında eylem yapmaya başladı.

Erivan polisi ise dünden beri çok sayıda göstericiyi gözaltına almış durumda.

Özellikle Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Moskova ziyaretinde Paşinyan’a istifa etmesi yönünde çağrı yapmış, ülkede kaotik durumun ancak bütün tarafların katılımı ile milli bir iktidar kurulduktan sonra mümkün olacağını vurgulamıştı.

Paşinyan ise eylemlere kitlesel katılım olmadığından ve gittikçe göstericilerin sayısının düşmesinden dolayı şimdilik istifa etmiyor.

Ermenistan’da Katolik kilisesinin önde gelenleri de Paşinyan’a istifa etmesi için çağrı yapıyor.

Muhalefet, Paşinyan’ı Karabağ’da mağlubiyetle suçlayarak hem toprakların kaybedilmesin de hem de öldürülen ve esir düşen askerlerden dolayı suçluyor.

Paşinyan ise Karabağ’ı sorununun kendi döneminde başlamadığını, bu sorunun 30 senelik tarihi olduğunu vurgulayarak eski yöneticileri suçluyor.

Paşinyan’ın istifa etmemesi üzerine Ermenistan’da gösteriler patlak vermiş muhalif hareketin başını çeken Taşnak partisi açıklama yaparak “Paşinyan istifa etmedi.” bilgisini paylaşmıştı.
Editör: TE Bilisim