Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından yardım için bölgeye giden Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) bazı basın organlarında çıkan ‘yemek’ haberlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

MÜSİAD’ın sadece bir sermaye örgütü değil, yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağlayan, üyeleri ve üyelerinin çalışanları ile büyük bir yuva olduğunun altı çizilen açıklamada, “Bizler, tek amacı para kazanmak olmayan, kazancın paylaştıkça arttığını, acının da paylaştıkça azaldığını bilen bu şuurla insani değerleri 30 yıldır kendine düstur edinmiş bir yapıyız.” denildi.

“KARALAMADA VE İFTİRA HAREKETİNİN HEDEFİ OLDUK”

MÜSİAD’ın yardım edebilmek için bölgede bulunduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bizler, o elim patlama sonunda hemen o gün, yöneticilerimiz ve yakın çevredeki illerden gelen diğer üyelerimiz ile bir araya gelmiş ve işçi kardeşlerimiz için yapacağımız tüm faaliyetlerin ve yardımların planlanmasını yaparken; anlamadan, gerçeği bilmeden ve insani etikle bağdaşmayan bir karalamada ve iftira hareketinin hedefi olduk.

Bizler, uzun ve elim bir günün sonunda, insanlarımız için işçi kardeşlerimiz için neler yapabileceğimizi konuşurken, fabrika sahibinin kendisinin de orada olmadığı bir ortamda sanki akşam yemeğinde keyif yaparmışız gibi başlatılan bu iftira kampanyasını kınıyor ve bunları yapanları bir kez daha tarihin ve ülkemiz insanını vicdanına teslim ediyoruz.

Böylesi saldırılar ile ilk kez karşılaşmıyoruz ve art niyet baki kaldığı sürece belli ki bu son da olmayacak. Ancak bizler, inancımızın gereği olarak bu haksız iftiraları bile hoşgörü ile karşılıyor; yine de meselesi memleketi olan tüm iyi niyetli kardeşlerimizle beraber yürümeye devam edeceğimizi buradan kamuoyuna bildiriyoruz. Çünkü MÜSİAD’ın büyüklüğüne yakışan budur.”

Editör: TE Bilisim