Yönetmenliğini Emre Konuk’un yaptığı Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ilk bölümü yayınlanıyor. Çok büyük yatırımların yapıldığı diziyle birçok soru cevabını bekliyor. Pazartesi akşamları TRT1’de yayınlanacak. Dizi çekimleri için özel olarak hazırlanan kapalı plato içerisine saray, medrese ve kervansaray gibi yapılar bulunuyor. Savaş sahneleriyle seyirciyi ekrana kilitleyecek olan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi için 50 bin metrekare açık platoda da Anadolu Selçuklu Obası ve Kınık Obası, Şelemzar Şehri, İsfahan Şehri ve Bizans Kalesi oluşturuldu. Diziyle alakalı araştırma içinde olanlar Uyanış Büyük Selçuklu dizisi nerede çekiliyor? sorusuna cevap arıyor. İşte Uyanış Büyük Selçuklu çekim yerleri….

Oyuncu kadrosunda Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Gürkan Uygun, Mehmet Özgür, Sevda Erginci gibi isimlerin bulunduğu dizinin ilk bölümü bu akşam ekrana gelecek. Yaklaşık üç yıllık senaryo çalışmasının ardından 13 aylık hazırlık süreci tamamlanan dizi için açık ve kapalı olmak üzere inşa edilen iki ayrı platoda 350 dekor çalışanı, 100 marangoz ve 60 kişilik destek ekibi görev aldı.

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU NEREDE ÇEKİLİYOR?

Uyanış Büyük Selçuklu, birden fazla ilde yapılacak olan çekimler ile ekrana gelecek. Dizi Sakarya, İstanbul ve Kocaeli illerinde çekiliyor.

Rumelihisarı Kalesi

Yaklaşık üç yıllık senaryo çalışmasının ardından 13 aylık hazırlık süreci tamamlanan dizi için açık ve kapalı olmak üzere inşa edilen iki ayrı platoda 350 dekor çalışanı, 100 marangoz ve 60 kişilik destek ekibi görev aldı.

Özel olarak hazırlanan 7 bin 500 metrekare kapalı plato içerisine saray, medrese ve kervansaray, 50 bin metrekare açık platoda da Anadolu Selçuklu Obası ve Kınık Obası, Şelemzar Şehri, İsfahan Şehri ve Bizans Kalesi kuruldu.

Editör: TE Bilisim