2021 yılı bedelli askerlik koşulları için Milli Savunma Bakanlığı tarafından sunulan kararlar bedelli askerlik yapmak isteyen vatandaşları yakından ilgilendirmektedir. Milli Savunma Bakanlığının belirlediği bedelli askerlik koşulları askerliğini henüz yapmamış vatandaşların yararlanması adına düzenlenmektedir. Bedelli askerlik yapmak isteyenler için en önemli koşul askerliğin ücret karşılığı yapılıyor olmasıdır.

Bedelli Askerlik Nedir?

Bedelli askerlik devletin belirlediği zorunlu askerlikten daha kısa süreli yapılan ve ücretli bir askerlik türüdür. Bedelli askerlik ülkemizde uzun yıllardır belli dönemlerde zorunlu askerliğe alternatif olarak devlet tarafından vatandaşlara sunulun bir haktır. Bedelli askerlik kişinin iş hayatını veya başka sebeplerden dolayı uzun süreli askerlik yapamaması durumlarında ordu ve devlete ödenek sağlaması adına Anayasa’da belirlenmiş bir uygulamadır. Anayasal düzende bedelli askerlik eşitlik ilkelerine uymaktadır. Bu sebeple devlet askerliğini yapmamış vatandaşlarına bedelli askerlik uygulaması sunmuştur.

Bedelli Askerlikte Aranan Kriterler Nelerdir?

Bedelli olarak askerlik yapmak isteyen vatandaşlar belirlenen kriterler doğrultusunda 12 ay uzun süreli 6 ay kısa süreli askerlik durumunu 21 güne indirerek askerliklerini yapmaktadırlar. Bedelli askerlik için vatandaşın sağlaması gereken koşulları şu şekilde sıralanabilir;

C. vatandaşı olmak 18 yaşını doldurmuş olmak 2001 ve sonraki yıl doğumlu olanlar Bedelli askerlik ücretini ödeyen vatandaşlar En az 3 yıl yurt dışında çalışan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Askerliğe elverişli raporu olan kimseler Yoklama kaçağı olmamak

Bu şartları yerine getirenler bedelli askerlik yapabilmektedirler. Kısaca yaş şartını ve bedelli askerlik ücretini yerine getiren tüm vatandaşlar bu hizmetten yararlanmaktadır.

Millî Savunma Bakanlığı Bedelli Sevk Başvurusu için bu bağlantıyı ziyaret ediniz!

Millî Savunma Bakanlığı Bedelli Sınıflandırma Sonuç Sorgulama için bu bağlantıyı ziyaret ediniz!

Bankaların Bedelli Askerlik Kredisi Nedir?

Bankalar bedelli askerlik yapacak adaylar için kredi imkanları sunmaktadır. Bu kredi bedelli askerlik kredisi şeklinde henüz hayata geçmemiştir. Fakat bedelli askerlik yapacaklar bankaya gelirlerini beyan edip kredi çekme şansına sahipler. Bedelli askerlik için kimi banka sadece kimlik bilgisi ile işlem yapabilmektedir. Bu krediler kefilsiz ve şartsızda olmaktadır. Bedelli askerlik yapacak olan adaylar bankaların kefilsiz ihtiyaç kredisi paketlerinden yararlanabilirler. Bedelli askerlik için çekilen ihtiyaç kredisi banka tarafına bildirilerek bankanın gerektiğinde ek evrak istemesi şeklinde yürütülmektedir. Bu sebeple ihtiyaç kredisi adı altında kredi çekmek isteyen vatandaşın kredi puanı da önem taşımaktadır. İhtiyaç kredisi faiz oranları her bankada farklılık gösterebilmektedir. Bu sebeple banka isterse ihtiyaç kredisi için karşı taraftan ek belge talep edebilir.

2021 Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar?

Bedelli askerlik ücreti Bakanlık tarafından belirlenir. Askerliğini bedelli olarak yapmak isteyen vatandaşlar öncelikle bedelli askerlik ücretini ödemesi gerekir. 2021 yılı bedelli askerlik ücreti 35.054,64 TL olarak belirlenmiştir. MSB Askeralma Genel Müdürlüğü internet sitesinden yayınlanan bilgilere göre 2021 yılında bedelli ücretleri 30 Haziran 2021 tarihine kadar ödenebilecektir. Bu ödemeler iki taksit olarak ödenebilmektedir. İlk ödemeden sonra 6 aylık bir süre içerisinde ikinci taksit ödemesi de yapılabilmektedir. Bedelli askerlik ücretleri o senenin memur maaşlarına göre belirlenmektedir. Geçen yıl bedelli askerlik ücreti 33.230 TL iken 2021 yılında bu ücret 35.054 TL olarak belirlenmiştir.

2021 Bedelli Askerlik Ücreti Nasıl Ödenir?

Bedelli askerlik yapmak isteyenler ücret ödemelerini e-devlet üzerinden yapabilmektedir. Başvuru yapan adaylar için bedelli askerlik süreci başlamış olmaktadır. Başvurunun tamamlanması için bedelli askerlik ücretinin devlet bankalarına ya da PTT yoluyla yapılması gerekmektedir. Ücretini ödeyen vatandaş bedelli askerlik için tüm başvuru aşamalarını tamamlamış olacaktır. Bedelli askerlik için tüm koşulları yerine getiren vatandaşlar e-devlet üzerinden tüm duyuruları görebilecekler. O senenin bedelli askerlik başvurularının çok olması sebebiyle gerekirse kura ile bedelli askerlik başvuruları seçilebilmektedir.

Editör: TE Bilisim