23 Ekim akşamı ekranlara gelen Kurşun adlı dizideki Marlon Kemal isimli karakter dikkatleri çekti. Başrollerini Engin Altan Düzyatan ve Burçin Terzioğlu’nun paylaştığı dizideki Marlon Kemal karakterini vatandaşlar internet ortamında araştırmaya başladı. Marlon Kemal kimdir? İşte Marlon Kemal lakaplı Kemal Şimşek’in gerçek hayatı… detaylar haberimizde…

DİZİNİN KADROSU

Kurşun dizisinin oyuncu kadrosu şu isimlerden oluşuyor: Engin Altan Düzyatan, Burçin Terzioğlu, Berrak Tüzünataç, Sarp Akkaya, Bora Akkaş, Engin Şenkan, Şebnem Dilligil, Cem Kurtoğlu, Begüm Akkaya, Gülizar Irmak, Seda Akman, Kürşat Alnıaçık

MARLON KEMAL KİMDİR? İŞTE MARLON KEMAL LAKAPLI KEMAL ŞİMŞEK’İN GERÇEK HAYATI

Marlon Kemal’in gerçek adı Kemal Şimşektir. Marlon Brando’ya olan benzerliğinden dolayı kendisine Marlon Kemal lakabı takılmıştır. 1938’de Bayburt’ta doğan Marlon Kemal, İstanbul Balat’ta büyüdü…

İstanbul Hukuk Fakültesi öğrencisi olan Marlon Kemal, okula kedi soktuğu için okuldan atıldı ve eğitimine Ankara Hukuk’ta devam etti.

50’li yılların yıldız filmi Rıhtımlar Üzerinde ile Terry Malloy adında bir boksörü oynayan Marlon Brando’ya benzerliği nedeniyle aldığı Marlon lakabını hayat boyu üzerinde taşıdı. Maço, sert, sözünü sakınmayan ve isyankar halleriyle, lakabını aldığı karaktere bürünmüştü..

Hukuk eğitiminin tamamlayarak savcı olan Kemal, Eyüp Cumhuriyet Savcısı olduğu dönemde adından söz ettirdi. Buradaki görevinde “Hayali Haliç Tecavüzcüsü” olayını çözerek basının günlerce konuştuğu olayı çözdü.

İstanbul yeraltı dünyasının ünlü isimlerinin Of’lu olduğu dönemde 50’li 60’lı yılların Oflu Hasan adlı kabadayısı mirasını kardeşleri Oflu Osman ve Oflu İsmail ile paylaşıyordu. Öğrencilik döneminde harçlığını Oflu kabadayılardan alan Marlon Kemal, daha sonra da devam eden bu yakınlığı nedeniyle meslektaşları tarafından sıkça eleştirildi.

İşkence karşıtı olan Savcı Kemal’in hayatında vazgeçemediği iki tutkusu vardı ki onlar; kumar ve Kırmızı Mercedes’ti.

Gündüzleri, gazetelerin “kahraman” diye adından bahsettiği bir Savcı, geceleri ise kumar, gasp, kaçakçılık, cinayet gibi davalarının faillerinden oluşan bir çevrede kabadayıydı.

Savcı Kemal’ın “Beyoğlu’nun arka sokaklarında beni sırtımdan vuracaklar.” sözü gerçek oldu.

Marlon Kemal, Oflu Osman’ın Beyoğlu’ndaki Emek Kulübü’nde kumar oynarken gelen Nurullah Çınar’ın açtığı ateşte hedef alınarak öldürülen Marlon Kemal, ardında birçok soru işareti bıraktı ve bu cinayet davasının ardında neler olduğu bir türlü ortaya çıkarılamadı.

Kemal Şimşek öldürüldüğünde bir kızı, bir oğlu ve hamile bir eşi vardı.

Editör: TE Bilisim