Yeni parti kurulmasıyla alakalı verdiği açıklamaların ardında gündeme gelen Reşit Akıncı’nın kim olduğu ve sözde kurulması planlanan partinin akıbeti hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. Peki, Reşit akıncı kimdir? İçişleri Bakanlığından yalanlama geldi tüm detaylar haberimizde…

NELER OLMUŞTU?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıktığı televizyon programında verdiği demeçler yine gündem oldu. Kılıçdaroğlu T24’te Murat Sabuncu’ya yaptığı açıklamada “İktidar HDP’yi yanına çekemeyince ikinci bir parti kurup HDP’yi parçalayabilir miyiz arayışı içinde.” sözleriyle gündeme getirdiği yeni parti iddialarıyla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşanmıştı.

Kürt Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Reşit Akıncı, iki ay önce partinin kuruluşu için yaptıkları başvurunun İçişleri Bakanlığı’nca onaylandığını öne sürmüştü.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ONAY SÖZ KONUSU DEĞİL

İçişleri Bakanlığı yetkilileri, bugün bir gazetede “yeni bir Kürt partisinin kurulduğuna” ilişkin yayımlanan haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Yetkililer, siyasal partilerin kuruluş başvurusu yaptıkları Genel Sekreterlik birimine söz konusu isimle siyasal oluşum için herhangi bir müracaatın yapılmadığını ve bir onayın söz konusu olmadığını kaydetti.

Reşit Akıncı’nın kim olduğu hakkında henüz bilgiler mevcut değildir. Söz konusu kişiyle ilgili aydınlatıcı bilgiler gelmesi ışığında haberimizi güncelleyip siz değerli okuyucularımızı bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim