MasterChef 2020 Türkiye’de heyecan devam ediyor. Yarışmada bu hafta oynanan dokunulmazlık oyunlarını kırmızı takım kazanmıştı. Durum böyle olunca eleme adaylarının tümü mavi takımdan çıkmıştı. 30 Ağustos Pazar akşamı yarışmada eleme heyecanı yaşandı. Dün akşam yarışmaya veda eden isim ise Eray’ın eleme potasına gönderdiği Berk İlter oldu. Peki, Berk’in elenmesinin ardından Masterchef’e yeni katılan yarışmacı kim oldu? Elenen Berk’in yerine kim katıldı? Detaylar metnin devamında.

Masterchef’e yeni katılan yarışmacı kim oldu? Elenen Berk’in yerine kim katıldı?

TV8 ekranlarının en çok izlenen lezzet ve yarışma programı MasterChef Türkiye’de geçtiğimiz akşam yaşanan eleme turunun ardından bu hafta yedekten katılan ismin Berker Başmanav olacağı bildirildi.

Yarışmaya üçüncü kez başvuran MasterChef Berker Başmanav, yapılan elemelerden sonra final turuna kalmıştı. Berker Başmanav, burada başarılı tabaklar çıkarmasına rağmen bir türlü final turunu geçememişti. Geçtiğimiz akşam yapılan elemenin ardından Berk İlter’in yarışmaya veda etmesiyle Berker Başmanav’ın yarışmaya dahil olacağı bildirildi.

Berker Başmanav kimdir?

Berker Başmanav, henüz 24 yaşında bir aşçı.

Aslen Sakarya Hendekli olan Berker, yarışmaya İstanbul’dan katılıyor. Üç yıl amatör, beş yıl da profesyonel olarak aşçılık yapmış olan Berker Başmanav, evde ise butik pasta yapıyormuş.

Babasını kaybettikten sonra annesi işe gittiği için evde yalnız kalması nedeniyle çok küçük yaşlarda mutfağa girdiğini, ailesinin de bu konuda ona çok destek olduklarını söyledi.

MasterChef Türkiye ilk turunda Berker Başmanav, turna yemişi sosu eşliğinde enginarlı keşkek ve kuzu pirzola yapmış ve üç şefin evet oyunu almayı başarmıştı.

Normal süre dolduktan sonra Mehmet şef, tezgahta yemek tabağı dışında bir şey kalmayacak diyerek otuz saniye süre vermişti. Mutfak hızını ölçüyorum dediği bu sınavı Berker başarı ile geçmişti.

Editör: TE Bilisim