İstedikleri liselerde öğrenim görebilmek için LGS 2020 sınavına katılanlar öğrenciler için tercih ve yerleştirme süreci devam ediyor. 20 Haziran’da düzenlenen LGS sınavında elde ettikleri puanlara göre tercihlerini gerçekleştiren ancak istediği liseye yerleşemeyen öğrenciler için ilk tercih döneminin ardından 1. ve 2. nakil dönemi tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı bugün itibariyle 2. nakil sonuçlarını da erişime açtı. Öğrenciler 2 nakil başvurularının alınıp alınmayacağını merak ediyor. Peki, LGS 3. nakil olacak mı? 2020 LGS lise 3. nakil başvurusu ne zaman başlayacak? Bilgiler haberin devamında…

2. Nakil sonuçlarını sorgulamak için tıklayın!

LGS 3. nakil olacak mı? 2020 LGS lise 3. nakil başvurusu ne zaman başlayacak?

2020 LGS 2. nakil yerleştirme sonuçları 24 Ağustos 2020 Pazartesi günü açıklandı. Öğrenciler, tercih sonuçlarına Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) resmi internet sayfası üzerinden erişebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, LGS yerleştirmeye esas nakil tercihlerinin 2 dönem halinde alınacağı duyurulmuştu.

Buna göre, LGS 3. nakil başvurusu alınmayacak.

Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvurmaları hâlinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 24-26 Ağustos 2020 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecek..

Editör: TE Bilisim