Yılbaşında eczaneler açık mı? 1 Ocak’ta eczaneler açık olacak mı? Koronavirüsle mücadele kapsamında ülke genelinde sokağa çıkma yasağı kısıtlaması uygulanmaktadır. Bu kısıtlamayla birlikte hafta içleri ve hafta sonu olmak üzere sokağa çıkma kısıtlaması yürürlükte şekilde devam etmektedir. İlave yeni kararla birlikte yılbaşında uygulanacak yeni kısıtlamayla beraber eczanelerin açık olup olmadığı merak konusu oldu. Peki, Yılbaşında eczaneler açık mı? 1 Ocak’ta eczaneler açık olacak mı? İşte detaylar…

Yılbaşı öncesi hastane ile işi olan vatandaşlar nöbetçi eczanelerin durumu hakkında bilgileri araştırıyor. Yılbaşında eczaneler açık mı? 1 Ocak’ta eczaneler açık olacak mı? gibi sorularda bu araştırma sorularının içinde yer alıyor. Biz de sizler için bu soruların cevaplarına ve daha fazlasını araştırdık.

YILBAŞINDA HASTANELER AÇIK MI?

Hiçbir hastane poliklinik hizmeti vermeyecektir o yüzden randevu sisteminden de poliklinik için 1 Ocak günü randevu almanız mümkün değildir ancak acil servisler her daim açık olacaktır. Hastalığın planı olmaz ama rutin takip ve kontrollerinizi ayarlamanız faydanıza olacaktır. Örneğin daha önce gidebilir yada tatilin 2-3 gün sonrasına göre ayarlayınız 1 Ocak Cuma günü hizmet verilecek ancak o günün kalabalık ve yoğun olacağını unutmayınız.

1 OCAK’TA SAĞLIK OCAKLARI AÇIK MI?

Yönetmeliğe göre sağlık ocakları resmi tatil günlerinde en az iki personelle 09.00 / 12.00 saatleri arasında nöbet tutacaktır;Resmi tatil ve Cumartesi – Pazar günleri tutulacak nöbet hizmetlerinin süresi günlük 3 saat olup 9.00 / 12.00 saatleri arasında tutulacaktır. İl Sağlık Müdürlükleri bölgenin şartlarına göre bu 3 saatlik nöbet süresini süreklilik esasına uygun olarak ve nöbetin disiplin ve anlamını bozmayacak şekilde ve bölge halkına duyumunu yaparak başka saatler arsında da düzenleyebilir. Bugün nöbetçi eczaneler açık olacak.

1 OCAK 2021 (YILBAŞINDA) ÖĞLEDEN SONRA HANGİ KURUMLAR AÇILACAK?

Bunun dışında da bugün, yarın hastaneler, noterler, nüfus müdürlüğü, vergi daireleri, kargolar, PTT, postane, borsa, kuyumcular, müzeler kapalı durumda olacaktır. Ancak A101, Bim, Carrefoursa, Migros, Şok gibi çeşitli market zincirleri öğleden sonra açılacak ve çalışmalarına devam edeceklerdir.

YILBAŞI NE ZAMAN?

Bu sene 31 Aralık Perşembe gününe denk geliyor. 1 Ocak Cuma günü resmi olarak tatil. Yılbaşı tatili sadece resmi tatil olan 1 Ocak 2020 Cuma gününden ibaret olacak. Kaynak: Yılbaşında eczaneler açık mı 2021? 1 Ocak 2021 eczaneler açık mı, kapalı mı?

YILBAŞINDA ECZANELER AÇIK MI?

Eczaneler de resmi tatil olmasından dolayı kapalı olacaklardır. Bu sebepten eczanelere gitmeniz gerektiği durumlarda ilinizdeki nöbetçi eczaneleri araştırmalı ve bunlara müracaat etmelisiniz.

Editör: TE Bilisim