Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta şiddetli yağışlar sonrası sel felaketi yaşayan Giresun’un Dereli ilçesine geldi.

Erdoğan, sel buruda yaptığı incelemelerin ardından vatandaşlara hitap ederken selden ekonomik anlamda büyük zararla çıkan bölge halkını yeniden ayağa kaldıracak adımları tek tek açıkladı

50 BİN LİRAYA KADAR HİBE DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, “AFAD ve çeşitli bakanlıklarımız, yürütülen çalışmalar için Giresun’a 73,5 milyon lira ödenek göndermiştir.” dedi.

Erdoğan, Giresun’da esnafın 50 bin liraya kadar olan zararının tamamı, bu rakamı aşanların da 50 bin liralık kısmının hibe olarak verileceğini söyledi.

“Afetten zarar gören KOBİ’ler için 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği ayrıca devreye sokulmuştur.” diyen Erdoğan, “Giresun’da bir daha böyle bir afet yaşanmaması için toplam keşif bedeli 1 milyar 290 milyon lirayı bulan proje hayata geçirilecektir.” şeklinde konuştu.

“250 KÖY KONUYU İNŞA EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TOKİ’nin Dereli’de yapacağı 142 konutun inşası için çalışmalara hemen başlanmıştır, Doğankent’te de 120 konut yapılacaktır.” ifadelerini kullanarak, “Köylerimizde 250 köy konutu inşa edilecektir, altında ahırı olacak, üstünde de konutu olacak.” dedi.

“Yaylaları betona boğarsak gün gelir hep birlikte bunun pişmanlığını da yaşarız.” diyen Erdoğan, “Harşit Çayı Vadisi’ndeki tüm kum, çakıl ocakları kapatılacak. Derelere yapılacak müdahaleler kontrol altına alınacaktır.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Dere yataklarını ıslah edeceğiz, oralardan da tehdit almak istemiyoruz. Yıkımsa yıkım, inşa ise inşa, ihya ise ihya, yapacağız.” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ziyaret öncesi brifing verdi. Daha sonra ilçeyi gezen ve çalışmaları yerinde inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan yolda karşılaştığı vatandaşlarla da sohbet etti.

Selin vurduğu bölgede inceleme yapan Erdoğan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“ESNAFA BAZI MÜJDELER VERECEĞİM”

”İnşallah önümüzdeki yılın ortalarına bilemediniz sonuna kadar bütün çalışmalarımızı tamam erdirelim istiyoruz.

Bütün yollar altyapı üst yapı konutla ve bu konutlarla beraber esnafın sorununu çözelim diyoruz. Şimdi de zaten konuşmamda bazı müjdeleri de vereceğim.

Bakan Kurum, bisikleti sel sularında kaybolan Efe’nin yüzünü güldürdü

Hayat

Habere Git

Ve hiç bekletmeden esnafımız yerlerine kavuşsun istiyoruz. Ama bir taraftan da yıkılacak olan yerler var. Yıkacağız mecburuz. Artık bu dere yataklarında konut kalmamalı. Onlara rezerv alanında yapacağımız konutlarla o konutlara taşıyıp çok daha huzurlu bir yere taşıyalım diyoruz.

“DEVLETSEK BUNU YAPMAMIZ LAZIM”

Çünkü halkımızın başına gelecek olan dertler, belalar sonra bizim yüzümüzden gelmiş olur, biz buna katlanamayız. Eğer devletsek bunu yapmamız lazım. bu konuda tabi benim sevgili vatandaşım da bize yardımcı olacak. Biz de süratle bunu bitirip onları oralara taşıyalım.”

TAZİYE ZİYARETİ DE YAPACAK

Erdoğan, Tirebolu ilçesinde arama- kurtarma ekiplerinin çalışmalarını inceleyecek, kayıp Jandarma Uzman Çavuş Sami Yılmaz ile operatör Ali Akbulut’un ailelerini de ziyaret edecek. Giresun’da, Su Ürünleri Avcılık Sezonu Açılış Töreni’ne de katılacak Erdoğan, balıkçılara seslenip, denize kalkan ve mersin balığı bırakacak. Vatandaşa balık dağıtacak olan Erdoğan, balıkçı gemisi ile temsili ava çıkacak. Erdoğan, Giresun programlarının ardından kentten ayrılacak.

Editör: TE Bilisim