Beşiktaş’ta eski arkadaşı Ceylan G’yi tehdit edip bıçakla yaralayan tutuklu şüpheli Nazir Ilgın hakkında, 12 yıl 4 aydan 24 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması istemiyle iki ayrı iddianame düzenlendi.

2 AYRI SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, eski kız arkadaşı hemşire Ceylan G’yi tehdit ettiği ve şiddet uyguladığı şikayeti üzerine gözaltına alınan ve serbest bırakılmasının ardından 8 Haziran’da kadını bıçakla yaralayan şüpheli Nazir Ilgın’a ilişkin yürütülen 2 ayrı soruşturma tamamlandı.

Şüpheli hakkında hazırlanan ilk iddianamede, Ceylan G’ye yönelik eyleminden dolayı Ilgın’ın “tehdit”, “gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal”, “kasten yaralama” ve “hakaret” suçlarından 3 yıl 4 aydan 9 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Başsavcılıkça onaylanan iddianame İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

İDDİANAME MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

Şüpheli Ilgın’ın, Ceylan G’yi 8 Haziran’da bıçakla yaralaması olayına ilişkin hazırlanan iddianamede ise “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Bu suçtan tutuklu olan Ilgın hakkındaki iddianame ise İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

ELİNDEN VE BOYNUNDAN BIÇAKLADI

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 6 Haziran’da Ceylan G’nin (29) eski arkadaşı Ilgın’dan (25) şiddet gördüğü yönündeki şikayeti üzerine çalışma başlatmıştı.

Polis ekiplerince gözaltına alınan şüpheli Ilgın, sevk edildiği adli makamlarca adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Ceylan G, 8 Haziran’da 21.45 sıralarında Muradiye Mahallesi Deryadil Sokak’ta Ilgın tarafından önü kesilerek darbedilip elinden ve boynundan bıçakla yaralanmıştı. Ilgın ise olay yerinde suç aleti olan bıçakla gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı.

Editör: TE Bilisim