Kış mevsimi geldi, yurdun dört bir yanında kar yağışı özlemiyle bekleyen vatandaşlar hangi illere ne zaman kar yağacak sorusunun yanıtını merak ediyor. Sonbahar yağmurlarınınbeklenildiği gibi olmaması nedeniyle umudunu kar ve kış yağışlarına bağlayan vatandaşlar Türkiye geneli hava durumu raporunu merak ediyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ise  Doğu illeri için kar yağışı uyarısında bulundu. Alınan bilgilere göre önümüzdeki üç gün içinde Van, Muş, Ardahan, Bitlis’te kar yağışı bekleniyor!

Van, Muş, Ardahan, Bitlis’te kar yağışı bekleniyor! Meteoroloji’den Doğu illerine uyarı! (22 Aralık 2020 Salı)

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu akşamdan itibaren başlayacak ve yarın geceye kadar Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan’da karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiği belirtildi.

Karla karışık yağmur ve kar yağışının 23 Aralık Çarşamba bölgenin doğusunda Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan’da devam edeceği ifade edilen açıklamada, ulaşımda aksama, tipi, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Antalya, Kırşehir, Sivas ve Şanlıurfa çevreleri ile İstanbul’un Avrupa Yakası’nın kuzey kıyıları, Eskişehir, Kırıkkale ve Yozgat’ın güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Editör: TE Bilisim