Fırında Kuzu İncik tarifi, yapımı kolay tarifler listemizde yer alan ana yemek tariflerinden biri. Bugün hem göze hem damağa hitap edecek, birkaç malzemeden kolayca hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı bu lezzete sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 12 Ağustos 2020 Çarşamba günü için Türk mutfağının tadına doyulmaz lezzetlerinden kolay yemek önerisi; Fırında Kuzu İncik Tarifi! Malzeme listesi ve Fırında Kuzu İncik nasıl yapılır sorusunun yanıtı yazımızda…

Kuzu incik neden tercih edilir; Kuzu incik, koyun etinin pirzola ile birlikte en makbul kısmı olarak kabul edilmektedir. İncikler, sığırda ya da koyunda, hayvanların ayakta durmalarından ya da yürümelerinden dolayı en çok çalışan kasları olması nedeniyle, teorik olarak en sert kısımları olması gerekirken; özellikle de kuzu incik etin en yumuşak ve lezzetli yerlerinden biri olmasıyla bilinir.

Bugün akşama ne pişirsem; Fırında Kuzu İncik Tarifi malzemeleri

Fırında Kuzu İncik Tarifi için gerekli olan malzemeler;

5 adet kuzu incik

3 paket biberiye

2 baş sarımsak

Deniz tuzu

Tane karabiber

Fırında Kuzu İncik Tarifi, nasıl yapılır?

Fırında Kuzu İncik tarifini hazırlarken ilk önce inciklerin fazla yağlarını bir bıçak yardımıyla temizleyin.

Kemik kısımlarındaki parçaları da temizleyin.

Çıkardığınız yağları bir fırın kabına inciklerle beraber yerleştirin.

İnciklerin üzerlerine biberiye ve bolca sarımsak taneleri yerleştirin. (Sarımsakların son kabuklarını soymadan pişirin. Böylece sarımsaklar daha lezzetli olacaktır.

Deniz tuzu ve tane karabiberi de katarak harmanlayın.

Tepsinin dibine biraz su koyun. Üzerini pişirme kağıdıyla kapatın.

165 – 170 derece ısınmış fırında 1.5 saat kadar pişirin.

Önemli püf noktası: İncik pişirirken enine kesmeyin ya da yüzeysel kesikler atmayın. Eğer mutlaka kesik atmak istiyorsanız boyuna kesikler atın. Aksi takdirde incikler yumuşaklığını bir miktar kaybedecektir.

Afiyet olsun!..

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim