Demet Akalın ve Alişan’ın sunduğu Türkiye’de en çok izlenen ‘Demet ve Alişan ile Sabah Sabah’ programına konuk olan Murat Başaran’ın hayatı merak konusu oldu. Vatandaşlar tarafından merak edilip arama motorlarınsa sürekli hakkında arama yapılınca haberimizi sizler için derledik. Peki, Murat Başaran nereli, kimdir? Murat Başaran kaç yaşında, evli mi? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

MURAT BAŞARAN NERELİ, KİMDİR? MURAT BAŞARAN KAÇ YAŞINDA, EVLİ Mİ?

Murat Başaran 4 Haziran 1974 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. 1997 yılında katıldığı Pop Show adlı beste yarışmasında 2. olarak dikkat çekti. Şahin Özer’in de keşfi ile 1999 Kasım ayında Azıcık Ucundan adlı ilk albümünü çıkarmıştır. 3 yıl sonra Hadi Sende Kudur albümünü 2002 Ağustos ayında çıkarmıştır. Hakan Peker’in 2000 yılına damgasını vuran Karam şarkısının söz yazarıdır. Bu dönemde başta Yalın, Gökhan Özen, Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu olmak üzere diğer sanatçılara verdiği besteler ve Gülben Ergen’e yazdığı şarkıya da dikkat çekmiştir.

Murat Başaran, 2005 Aralık ayında Sana Ölürüm adlı üçüncü albümüyle müzik kariyerindeki en başarılı dönemlerini yaşamış ve çıkışını devam ettirmeyi başarmıştır. Bu albümdeki Nankör ve Sana Ölürüm adlı şarkıları müzik listelerinde zirveye oturmuştur. 2,5 yıl aradan sonra 7 Ocak 2008’de Canın Sağolsun adlı albümünü çıkardı. 2013 yılında İşte O Sensin adlı albümü ile tekrar müzik listelerinde yer almıştır.

MURAT BAŞARAN ŞARKILARI

Azıcık Ucundan (1999)

Hadi Sende Kudur (2002)

Sana Ölürüm (2005)

Canın Sağolsun (2008)

İşte O Sensin (2013)

“Yana Yana” (feat. Yıldız Tilbe) (2019)

Video klipleri

Azıcık Ucundan

Dert Değil

Başı Belalı Yar

Ya Ya Ya

Yok Canımın İçi

Seni Üzerler

Bir Öpücük Kesmez

Yetti GariNankör

Sana Ölürüm

Değer Bilmezlere

Sarmaş Dolaş

Canın Sağolsun

Kader Bu

Sanadır Yar

Yıkılsın Meyhaneler

Vicdansız

Kara kilit

Mağrur

Alev Alev

İşte O Sensin

Gülümse Anne

Editör: TE Bilisim