Milli Eğitim Bakanlığı, Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini de alarak, yeni eğitim öğretim yılı için çalışmalarını sürdürüyor. Okulların açılacağı günü heyecanla bekleyen öğrenciler 21 Eylül’e kadar uzaktan eğitim ile ardından da yüz yüze eğitim sistemiyle okullarına devam edecek. Öte yandan salgın nedeniyle ertelenen kayıt işlemlerinin ne zaman yapılacağı ise yoğun olarak araştırılıyor. Peki, İlkokul ve lise kayıtları ne zaman başlıyor? İşte 2020 Lise ve ilkokul kayıt tarihi. Detaylar haberimizde…

İLKOKUL VE LİSE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR? İŞTE 2020 LİSE VE İLKOKUL KAYIT TARİHİ

Bu yıl okullar 31 Ağustos’ta uzaktan, 21 Eylül’de de yüz yüze aşamalı olarak açılacak. Bu bilgiler göz önüne alındığında kayıtların 31 Ağustos tarihine kadar yapılması bekleniyor. Okul kayıt bilgileri e okul üzerinden de öğreniliyor.

İkokul 1’inci ve 5’inci sınıflara aday kayıtların yapılması ve okul öncesi eğitim kurumları için kayıtların başlama tarihi belli değil. Konuyla ilgili MEB açıklaması geldiği zaman gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz.

OKUL KAYIT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

2020-2021 eğitim-öğretim dönemi, okul kayıt sonuçları, e-Kayıt sistemi üzerinden görüntülenecek. Çocuklarının kayıtlı oldukları okulu öğrenmek isteyenler, sisteme giriş yaparken TC no ve doğum yılı bilgilerini kullanacaklar. e-Okul kayıt sorgulama ekranı ile ilgili detaylar ise şöyle:

MEB’in e-Okul ekranından “2020-2021 Öğretim Yılı Okul Öncesi – İlkokul – Ortaokul e-Kayıt Sonuçları” başlıklı elektronik tablosundaki linke tıklayarak giriş yapılabilecek. Çıkan tabloda verilen giriş kodu bölümündeki rakam ve/veya harfi Giriş Kodu bölümüne yazdıktan sonra T.C. kimlik numarası ve doğum tarihini gün/ay/yıl şeklinde tabloya girerek çocuğun kayıt edildiği okulu görmek mümkün.

İlkokula başlama yaşı hakkında bilgi almak isteyen veliler, MEB’in paylaştığı linki tıklayarak, “2020 – 2021 Eğitim Öğretim Yılı Okula Başlama Yaşı Kayıtların Yapıldığı Yılın Eylül Ayı Sonu (30/09/2020) itibarıyla hesaplanır” ekranına ulaşabilir. Burada çocuğun doğum tarihini gün/ay/yıl şeklinde girerek ilkokula başlama yaşını öğrenilebilir. Örnek doğum tarihi girişi ve sistem yönlendirmesi şu şekilde:

“01.01.2007: Çocuğunuz 164 aylıktır. Çocuğunuzu ilkokul 1. sınıfa kaydettirmeniz gerekmektedir. Kayıt erteleme hakkınız bulunmamaktadır.”

Editör: TE Bilisim