Galatasaray’ın tecrübeli kalecisi Fernando Muslera’nın sakatlanmasıyla kaleci arayışına giren takım, Fatih Öztürk ile büyük ölçüde anlaşmasını tamamladı. Sarı-Kırmızılı takıma transfer olan başarılı kaleci Fatih Öztürk hakkında detaylı bilgiler merak konusu olmaya başladı. Peki, Galatasaray’ın yeni transferi Fatih Öztürk kimdir? Fatih Öztürk kaç yaşında, nereli? Başarılı futbolcunun hayat hikayesi ve kişisel bilgilerine haber detayından erişebilirsiniz.

Galatasaray’ın yeni transferi Fatih Öztürk kimdir? Fatih Öztürk kaç yaşında, nereli?

Futbol kariyerine doğum yeri olan Fransa’da başlayan Fatih Öztürk, aslen Eskişehirlidir.

Başarılı futbolcu, 2007 yılında Yurtkur amatör takımına geldi ve 2008 yılında Eyüpspor’da profesyonel oldu. 2010 yılında ise Gölcükspor’a kiralandı. Burada gösterdiği performansla çok sayıda 1.lig ekibinin dikkatini  çeken Fatih Öztürk ayrıca bu sezonda ikisi de penaltıdan olmak üzere Kırıkkalespor ve Kırıkhanspor ağlarını havalandırdı.

2011-2012 sezonunda ise 1461 Trabzon takımına transfer oldu. 1461 Trabzon’da 31 maça çıktı ve Şampiyonluk sevinci yaşadı. Fatih Öztürk, 2012-13 sezonunda ise 1461 Trabzon’la Spor Toto 1.lig’de mücadele etti.

Türkiye kupasında’da Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında dikkati çeken Öztürk, Tolunay Kafkas’ın beğenisini kazandı. Tolunay Kafkas yaptığı bir açıklamada 2013-14 sezonunda Fatih Öztürk’ün de kadroya dahil edileceğini açıkladı. Trabzonspor’da ilk resmi maçına, Ligin son haftasında küme düşen Antalya maçında sahaya çıktı. 2 sezon Trabzonda oynadıktan sonra 2015’te Akhisar Belediyespor’a transfer oldu.

Fatih Öztürk’ün doğum tarihi : 22 Aralık 1986

Fatih Öztürk’ün mevkisi nedir: Kaleci

Aslen nereli? : Fransa doğumlu olup aslen Eskişehirlidir.

Fatih Öztürk’ün boyu kaç: 1,91 m

Fatih Öztürk’ün kilosu kaç : 86 kg

Fatih Öztürk’ün burcu nedir : Oğlak

Forma numarası : 99

Editör: TE Bilisim