Alıç sirkesinin faydaları ve iyi geldiği haller hipertansiyondan kalp damar sağlığına, cilt rahatsızlıklarından kolesterole kadar çok çeşitli alanları kapsar.

Sirke çeşitli meyvelerin fermantasyonu ile elde edilen çok faydalı bir besin maddesidir. Düzenli sirke kullanımının vücuda birçok faydası bulunmaktadır. Sirkenin faydaları tıbben de kanıtlanmıştır.

Alıç sirkesi ise ülkemizin birçok bölgesinde yetişebilen alıç ağacının meyvesinden üretilen bir sirkedir. Tıpkı elma ve üzüm sirkesi gibi alıç sirkesi de fermantasyon ile elde edilmektedir. Bu sebeple alıç sirkesi, birçok rahatsızlığın tedavisinde yardımcı olarak kullanıldığı gibi sağlıklı yaşam ve cilt güzelliği için dahi kullanılan bir besin maddesidir.

Alıç Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

Alıç sirkesinin yararları, tıpkı diğer sirkeler gibi oldukça fazla olup elma ve üzüm sirkesinden farklı olarak başkaca yararları da bulunmaktadır. Peki, alıç sirkesi neye iyi gelir? Çok çeşitli alanlarda vücudu besleyen ve hastalıkların tedavilerinde yardımcı olup, hastalıkları engelleyen alıç sirkesinin faydaları şunlardır:

Kalp ve damar sağlığını destekler. Göğüste oluşan birtakım ağrıların hafiflemesini sağlar. Kan basıncını düzenleme etkisi vardır. Bu sebeple de strese karşı çözüm olmakta, sakinleştirici etkisi bulunur. Kolesterol seviyesini düzenlemeye yardımcı olur. Uyku problemlerinin çözümünde etkilidir. Uyku düzenleyici etkisi olduğundan dolayı, uyuyamama ve fazla uyuma sorunlarına çözüm olur. Kabızlık, şişkinlik ve hazımsızlık rahatsızlıklarına iyi gelir. Bağırsak hareketlerini ve sindirimi düzenler. Menopozun kötü etkilerini gidermede yardımcı olur. Menopozun sebep olduğu vücut dıcaklığı dengesizliğini giderir. Regl dönemlerinde ağrıların hafiflemesini sağlar. Hormonal dengeyi düzenlemeye yardımcı olur. Kalp krizi ve felç riskini azaltır. Böbreklere iyi gelir. Böbreklerin çalışmalarını düzenler. İdrar söktürücü özelliği vardır. Vücudu grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı korur, dirençli hale getirir Diyabet hastalığını önleyici ve tedavisinde yardımcı olucu etkileri vardır.

Yukarıda yer vermediğimiz bilgiler ile alıç sirkesi neye iyi gelir sorusunu yanıtladık. Bu sorunun yanıtını merak edenler genellikle nasıl kullanılacağı konusunda da araştırmalar yapıyor. Yazımızın devamında ise hem nasıl kullanılacağına hem de yan etkileriyle birlikte alıç sirkesinin zayıflatma ihtimaline değineceğiz. İşte alıç sirkesi hakkında merak edilenler.

Alıç Sirkesi Nasıl Kullanılır?

Alıç sirkesi tüketimi, alıç sirkesinin faydalarını görebilmek açısından oldukça önemlidir. Alıç sirkesinin faydasını görebilmenin temel koşulu düzenli kullanımdır. Bir ilaç olmayan alıç sirkesinin günlük düzenli kullanımı halinde çeşitli hastalıklara iyi gelme ve vücudu çeşitli hastalıklara karşı dirençli hale getirme özelliği bulunmaktadır. Nihayetinde lezzetli bir sirke olan alıç sirkesinin tüketimi, tıpkı diğer sirkelerde olduğu gibi salata ile mümkündür. Salata üzerinde tüketildiğinde hem salatanın daha lezzetli hale gelmesini hem de vücudun ihtiyacı olan miktarı tüketmemizi sağlamaktadır. Ayrıca 1 bardak suyun içerisine az miktarda ilave edilmek suretiyle tüketimi de mevcuttur. Suya ilave ederek tüketimin de düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Alıç sirkesi tüketicisinin dikkat etmesi gereken husus ise, günlük tüketim miktarının 1 çay kaşığı miktarınca olmasıdır.

Alıç Sirkesinin Yan Etkileri Nelerdir?

Alıç sirkesinin birtakım zararlı etkileri de bulunmaktadır. Alıç sirkesinin yan etkileri konusuna değinmeden önce bir uyarı yapmamız gerekir. Bu sirkenin günlük tüketim sınırı uzmanlar tarafından 1 çay kaşığı olarak önerilmektedir. Önerilen tüketim miktarının aşılması halinde ortaya çıkabilecek birtakım yan etkileri bulunmaktadır. Aynı zamanda önerilen miktarda dahi tüketilmesi durumunda, bazı ilaçlar ile tepkimeye girmesi sebebiyle vücuda zarar verebilmektedir. Alıç sirkesinin yan etkileri ya da zararları şöyledir:

Bazı ilaçlar ile birlikte kullanılması halinde ilaçlar ile tepkimeye girerek, ilaçların yan etkilerini arttırma ya da ilaçların olumlu etkilerini azaltma ihtimali bulunmaktadır. Bu sebeple düzenli ilaç kullanımı ile tüketilmesi gereken durumlarda, birlikte kullanımının doktora danışılması gerekmektedir. Bazı durumlarda mide bulantısı, boğazda yanma gibi durumlar ortaya çıkarabilmektedir. Özellikle asit içeriği sebebiyle, gastrit ve ülser gibi rahatsızlığı bulunan kişilerce kullanılması, mide yanmasına sebebiyet verebilmektedir.

Alıç sirkesinden kaynaklı olduğu kesin olmamakla birlikte tüketicilerinin bazılarında bağırsak kanamaları ortaya çıkmıştır. Kronik hastalığı bulunan ve herhangi bir hastalık için düzenli ilaç kullanan kişilerin, alıç sirkesi tüketiminden önce doktora danışmaları önerilmektedir.

Alıç Sirkesi Zayıflatır Mı?

Alıç sirkesinin kilo vermede etkili olduğu da kabul edilmektedir. Vücut metabolizmasının çalışmasını düzenlemesi, metabolizmanın yavaşlığı sebebiyle olan kilo alımlarını durdurur ve kilo verimine yardımcı olur. Aynı zamanda alıç sirkesi, bağırsak hareketlerini düzenlemesi, hazımsızlığı ve şişkinliği gidermesi sebebiyle de bu sebeplerle olan kilo alımlarını durdurduğu gibi kilo verimini de kolaylaştırmaktadır. Ayrıca yağ yakma özelliğine sahip olduğundan ötürü, günlük olarak önerilen miktarda tüketilmesi halinde bölgesel yağ yakımını da kolaylaştırmaktadır.

İlgili Haberler:

Hünnap Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Hibiskus Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Greyfurt Faydaları Nelerdir? Neye iyi gelir? Greyfurt Besin Değeri

Fındığın faydaları hakkında bilinmesi gerekenler | Fındık neye iyi gelir?

Brokolinin sağlığa faydaları nelerdir? Brokoli neye iyi gelir?

Biberiyenin sağlığa faydaları nelerdir? Biberiye neye iyi gelir?

Balık yağının sağlığa faydaları nelerdir? Balık yağı neye iyi gelir?

Argan yağının sağlığa faydaları nelerdir? Argan yağı neye iyi gelir?

Andız pekmezinin faydaları ve şaşırtıcı gücü! Andız pekmezi neye iyi gelir?

Ananasın Faydaları Nelerdir? Ananas Neye İyi Gelir? İşte bilinmesi gerekenler

Editör: TE Bilisim