Türkiye’nin önünü kesemeyecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir’deki İlk Milli Helikopter Motoru TEITS1400’ün Teslimi ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni’ne Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi havacılık başta olmak üzere, her türlü motor tasarımı ve üretimi alanında adres ülke yapma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz.” dedi.

Muhalefetin karalama kampanyalarına gönderme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Savunma sanayii projelerimizde Amerikalılar’la,İngilizler’le, Almanlar’la diğer pek çok ülkeyle ortaklık yaptığımızda ne oluyorsa ne bir eksiği ne bir fazlasıyla Katarlı yatırımcılarla da aynısı olmaktadır. Hayatlarında ‘fabrika, üretim, proje nedir;ülke ve millet için çalışmak nedir;özelleştirme nedir; işletme devri nedir’ bilmeyenlerinin bühtanlarının Türkiye’nin önünü tıkamasına izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

ATAK 2

Faz-1’deki özelliklere ek olarak Elektronik harp sistemleri Radar İkaz Sistemi Radyo Sinyal Karıştırıcısı Lazer İkaz Sistemi Faz-2’de ayrıca çok Yüksek Bant Telsiz de bulunuyor.

GÖKBEY

12 yolcu kapasitesi Yüksek sıcaklık ve irtifa performansı Çoklu görev kabiliyeti (Ambulans, arama, kurtarma, taşıma) Azami seyir sürati – 165 kts Havada kalış – 5+ saat Menzil – 512 nm.

HÜRKUŞ

Özgün sertifikalı ilk uçağımız Sivil ve askeri ihtiyaçları karşılıyor Bin 600 beygir gücünde Türboprop motoru ile 500 kilometre hız Önlü arkalı iki pilotlu 30 bin feette bile konfor sağlıyor.

T129B ATAK

Yakın hava desteği helikopteri 76 adet 70 mm güdümsüz roket 500 adet mühimmatı bulunan 20 mm top Operasyonlara hızlı ateş desteği sağlar.

Editör: TE Bilisim