Öğle namazı kaç rekat nasıl kılınır diyanet? Evde Cuma namazı nasıl kılınır? sorularının cevabı vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda Sağlık Bakanlığı koronavirüsü ile mücadele kapsamında tedbir amaçlı birçok önlem aldı. Alınan önlemler doğrultusunda camiler cemaatle yapılan ibadetlere ara vermişti. Camiye gidememenin üzüntüsünü yaşayan vatandaş bu hafta da Cuma namazını evde kılacak. Peki Öğle namazı kaç rekat nasıl kılınır diyanet? Evde Cuma namazı nasıl kılınır? Konuyla alakalı tüm detaylar haberimizde…

ÖĞLE NAMAZI KAÇ REKAT NASIL KILINIR DİYANET? EVDE CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

Diyanet İşleri Başkanlığı korona virüsü salgını nedeniyle başta Cuma namazı olmak üzere cemaatle kılınan tüm namazlara ara verildiğini duyurmuştu. Diyanet İşleri Ali Erbaş ise Cuma namazının evden kılınmasının gerekliliğine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Yeni tip corona virüsün yayılma tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir. Bu süreçte cuma namazı yerine öğle namazının kılınması yeterlidir. Ayrıca İslam’ın şiarı olan ezanların okunmaya devam edilmesi ve gerekli tedbirler alınarak camilerin münferiden namaz kılmak isteyenler için açık bulundurulmasının uygun olacağına karar verilmiştir. Milletimiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnsanlığın bu virüsten bir an önce kurtulmasını ve kurtulması için gerekli çalışmaların yapılmasında Rabb’imden kolaylıklar niyaz ediyorum.”

CUMA NAMAZI KAÇ REKAT?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, evde kılınacak olan öğle namazının Cuma namazı yerine geçtiğini belirtti. Öğle namazı ise tıpkı Cuma namazı gibi 4 rekat ilk sünnet, 4 rekat Farz ve 2 rekat son sünnet olmak üzere toplamda 10 rekattır.

Editör: TE Bilisim