Durim Abazi / İstanbul / Özel Haber

Dönem dönem Bosna Hersek’te ayrcılık girişimleriyle gündeme gelen Cumhurbaşkanlığının Sırp üyesi Milorad Dodik, vatandaşı olduğu ülkesinin Kosova ile ilişkilerini geliştirmesine her fırsatta tüm gücüyle karşı çıkmaya devam ediyor. Faşist zihniyetini ve her fırstta, Balkanlar’da kardeş kavgasını yaratmaya çalışan Milorad Dodik, Bosna’nın Kosova’yı tanımayacağını belirterek, “Bosna Hersek Kosova’yı tanımayacak çünkü Srpska Cumhuriyeti bunu kabul etmiyor. Sadece ekonomik olarak işbirliği yapabiliriz.” dedi.

5 AB ÜLKESİ DA TANIMADI

Bu, Bosna cumhurbaşkanlığının Sırp üyesi Milorad Dodik tarafından Dışişleri Bakanı başkanlığındaki İsveç heyetiyle yaptığı görüşmeden sonra ifade edildi. Kosova’yı tanıma kararının AB üye ülkelerinin beşi tarafından alınmadığını da sözlerine ekleyen Dodik, şu ifadelere yer verdi: “Hem Bakana hem de meslektaşlarına, Sırp Cumhuriyeti’nin Bosna Hersek’in Kosova’yı tanımasını istemediğini ve onaylamayacağını, ancak ilişkilerin her şeyden önce ekonomik olanların geliştirilmesi ‘Mini- Schengen ‘ve diğer iki üyenin, bazı çekincelere rağmen, BH’ye’ Mini-Schengen ‘üyesi olma önerimi kabul etmelerine sevindim.”

NATO ÜYESİ OLMAYACAĞIZ”

Dodik bununla yetinmedi ve Bosna’nın Kosova’yı tanımaması haricinde ülkenin NATO üyesi bile olmayacağını vurgulayarak, “BH NATO ile aynı fikirde değil ve zaman zaman bununla ilgili hararetli tartışmalar yaşanırken, hepimiz İsveç’in kendisinin NATO üyesi olmadığını biliyoruz ve Bakan kendisi üye olmadıklarını itiraf ederken üye olmayı planlarında olmadığını belirtti.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim