ÖSYM, 2020 YKS tercih ve yerleştirme sonuçlarını bugün açıkladı. İstediği üniversitelere yerleşen adaylar için kayıt süreci başlıyor. Öğrenciler kayıtlarını şahsen başvurularla veya elektronik ortamda gerçekleştirebilecekler. Peki, kayıt işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştirmeyi planlayan adaylar için, Ağustos’un sonu ve Eylül ayının ilk haftasında tamamlanması beklenen Üniversite kayıtları internetten nasıl yapılır? e-Devlet ile üniversite elektronik kayıt tarihi belli oldu mu? Konuyla ilgili detaylı bilgiler haber içeriğinde.

Üniversite kayıtları internetten nasıl yapılır?

Üniversite kayıtları için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Elektronik kayıt yapacak olan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

e-Kayıt işlemini gerçekleştirebilmek için izlenmesi gereken adımlar şöyle;

– Başvuruda bulunabilmek için ilk olarak E-Devlet şifresine sahip olmak zorunludur. (Adaylar bu şifreyi PTT şubelerinden temin edebilmektedir.)

– Bu şifreyi edindikten sonra YÖK Üniversite Kayıt Sistemi linkine tıklayarak sisteme giriş yapılabilir.

Tüm devlet üniversitelerine (Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi hariç) ve aşağıda listelenmiş vakıf üniversitelerine elektronik kayıt yapabilirsiniz.

Başkent Üniversitesi (Ankara), Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (İstanbul), İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksekokulu (Nevşehir), Kto Karatay Üniversitesi (Konya), Nişantaşı Üniversitesi (İstanbul), Sanko Üniversitesi (Gaziantep), Üsküdar Üniversitesi (İstanbul)

-Devlet üniversiteleri ve yukarıda yer alan vakıf üniversitelerinden birisinde eğitiminize devam edecekseniz, sayfada yer alan ‘Devam Et’ butonunu tıklamalısınız.

-Bu işlemin ardından karşınıza gelecek sayfada, ‘Aşağıdaki bilgilerde yanlışlık olması durumunda kayıt işlemini tamamlamadan üniversitenize başvurunuz.’ ve ‘Ekrandaki formu doldurup gönderdiğinizde işleminiz tamamlanacaktır.’ uyarılarına lütfen dikkat edip, başvurunuzu titizlikle devam ettiriniz.

-Yerleştiği Fakülte Adı, Girilen Bölüm Adı, Tercih Sırası, Yerleştiği Puan Türü, Cep Telefonu, E-Posta Adresi gibi bilgilerinizi kontrol ediniz. Bilgilerinizde bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız yukarıdaki uyarıda belirtildiği gibi üniversiteniz ile iletişime geçiniz.

-‘Yukarıdaki bilgilerin tarafıma ait olduğunu ve herhangi bir yükseköğretim kurumda örgün eğitimde lisans ve önlisans programına kayıt olmadığımı (açıköğretim programlarının kontenjan sınırlaması olmayan programları hariç) beyan ederim.’ başlığı altında yer alan kutucuğa onayladığınıza dair bir belirteç olarak ‘EVET’ yazınız.

-‘Sayfanın en altında yer alan üniversite duyurusu bildirimine dair bölümü görüp okuduysanız, yine o kutucuğa ‘EVET’ yazınız ve ‘Başvur’ butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayınız.

-İşlem sonrası E-Kayıt belgeniz karşınıza gelecek. Artık belgenizi bilgisayarınıza indirebilir, çıktı olarak alabilirsiniz.

e-Devlet ile üniversite elektronik kayıt tarihi belli oldu mu?

2020 YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla üniversiteye yerleşen adaylar kayıtlarını 31 Ağustos-4 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler.

Üniversite için elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-2 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılabilecek.

Buna göre kayıt işlemlerinin 4 Eylül’de bitmesinin ardından üniversiteler kalan boş kontenjanlarını ÖSYM’ye bildirecekler.

Bildirim sürecinin tamamlanmasıyla ÖSYM hazırladığı kılavuzu ek kayıtlar için adayların erişimine açacak.

Editör: TE Bilisim