Usta ses sanatçısı ve Türk Sinema oyuncusu İbrahim Tatlıses’e ne olmuştu? İmparator lakaplı İbrahim Tatlıses’i vuran adam kimdi? İbrahim Tatlıses neden ve ne zaman vuruldu? Star TV’de İbo Show programıyla ekranlara konuk olan usta sanatçı İbrahim Tatlıses’in yıllar önce uğradığı silahlı saldırının detayları merak konusu oldu. Sanatçının uzunca bir süre tedavi görmesine ve hareket ksıtlamasına neden olan saldırı ne zaman gerçekleşti, İbrahim Tatlıses’i kim vurdu? İbrahim Tatlıses neden ve ne zaman vuruldu? Merak edilen detaylar içerikte.

İbrahim Tatlıses’i kim vurdu? İbrahim Tatlıses neden ve ne zaman vuruldu?

Güçlü sesi ve oyunculuğuyla milyonlarca kişinin gönlünü fetheden usta sanatçı İbrahim Tatlıses’i kim vurdu? İbrahim Tatlıses neden ve ne zaman vuruldu, ne olmuştu?

Şimdilerde Star TV’de İBO Show programıyla yeniden hayranlarının karşısına çıkan İbrahim Tatlıses, 14 Mart gece yarısı, Beyaz TV binasından çıkışı sırasında silahlı saldırıya uğramıştı.

Arabasına bindikten kısa bir süre başka bir araç tarafından önü kesilen ve 11 el ateş edilen Tatlıses, Maslak Acıbadem Hastanesi’nde tedavi gördü.

Türkücü İbrahim Tatlıses’e silahlı saldırıyla ilgili ‘eski hasmı’ Abdullah Uçmak gözaltına alındı. 7 yıl önce Tatlıses’e suikast hazırladığı iddiasıyla tutuklanan ve hakkında verilen 11 yıl hapis cezası nedeniyle konulduğu cezaevinden 6 ay önce çıkan Uçmak, saldırıdan 66 saat sonra polisin 42 ayrı adrese düzenlediği operasyonda 13 adamıyla birlikte yakalandı. Uçmak’ın, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edildi.

İbrahim Tatlıses’e yapılan saldırıdan sonra polis zanlılara nefes kesen bir takiple ulaştı. Onlarca güvenlik kamerası görüntüsü yan yana konuldu ve saldırı anında fark edilen otomobilin 14 dakika sonra Boğaziçi Köprüsü’nden geçiş yaparken plakası tespit edildi. Plaka bilgilerinden otomobilin Abdullah Uçmak’ın evine yakın Kurtköy’de bulunun araç kiralama şirketine ait olduğunu saptandı. GPS kayıtlarını incelenen otomobilin olay saatinde saldırının yapıldığı güzergahta olduğu da uydu kayıtlarıyla ortaya çıkınca düğmeye basıldı. Böylece aralarında Abdullah Uçmak’ın kaldığı evin de bulunduğu 42 adrese eş zamanlı baskın yapılarak ilk etapta 20 kişi gözaltına alındı. 6 kişi ifadeleri alındıktan hemen sonra serbest bırakılırken, 14 kişi emniyete götürüldü.

VURULMA ANI

Tatlıses’in bindiği araba hareket ettikten kısa bir süre sonra beyaz bir araba önünü kesiyor. Tatlıses’in şoförü ilk başta yavaşlasa da sonrasında arabayı hızla sürmeye devam ediyor. Aracın yavaşladığı anda ise kalaşnikoflu saldırı başlıyor. Saldırı sırasında Tatlıses’in aracının arkasında başka bir arabada bulunan korumaları ise dışarı çıkıyor. Bir süre sonra onlar da araçlarına binerek Tatlıses’in arabasını takip etmeye devam ediyor İbrahim Tatlıses’in yaralandığı olayda silahı kullanan kişinin Abdullah Uçmak olduğu öğrenildi. İbrahim Tatlıses’e önceki gece düzenlenen silahlı saldırının ardından iki saldırganın yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatılmıştı.

Editör: TE Bilisim