Ceyhun Aşirov / Azerbaycan

Görüşme kapsamında demir ve ticari yolların açılması, bölgenin yeniden imarı ve ortak komisyon kurulması gibi meseleler masaya yatırıldı.

Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in bölgedeki tüm ekonomik ve ulaşım yollarında engellerin kaldırılması için 9 Kasım 2020 Deklarasyonu’nun 9. fıkrasını uygulamak üzere Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılarının ortak liderliğinde üçlü bir Çalışma Grubu kurulması önerisi desteklenmektedir.

Çalışma grubu ilk toplantısını 30 Ocak 2021’e kadar yapacak ve sonuçlara göre demiryolu ve karayolu iletişimine öncelik vererek şekilde çalışma alanlarının bir listesini hazırlayacak. Ana faaliyet alanlarını uygulamak için, Çalışma Grubu Eş Başkanları, bu alanlardaki tarafların yetkili makamları ve kuruluşlarının yetkilileri arasından uzman alt grupların oluşumunu onaylayacaktır. 1 Mart 2021’e kadar Çalışma Grubu, uluslararası ulaşım güvenliğinin organizasyonu, Azerbaycan ve Ermenistan üzerinden transit geçiş için yeni ulaşım altyapı tesislerinin restorasyonu ,inşası ile ilgili programını en üst düzeyde onay için taraflara sunacaktır.

Editör: TE Bilisim