Fransa’nın Lyon şehrinde bulunan, dünyaca ünlü Mutfak Sanatları Okulu dünyanın önde gelen şeflerinden “Yüzyılın Şefi” ödülü sahibi Paul Bocuse ve Fransız otel zinciri Accor Grubu’nun kurucu ortağı Gérard Pélisson tarafından kuruldu.

Institut Paul Bocuse Dünya Birliği, dört kıtada dünyanın en iyi Otel İşletmeciliği, Yiyecek Servisi ve Mutfak Yönetimi okulları ve üniversitelerinden oluşuyor.

Bugün, bu birliğin, Bilkent Üniversitesi ile birlikte 20 farklı ülkede 20 üyesi bulunmaktadır.

Bilkent Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencileri, diğer Birlik üyeleri öğrencileri ile birlikte, Institut Paul Bocuse’ün Lyon’daki ünlü kampüsünde gerçekleşecek yaz kampında 14 haftalık özel eğitim kursuna katılarak, teknik ve liderlik becerilerini geliştirmek, Fransız kültürünü keşfetmek, uluslararası bir deneyim kazanmak ve kendi kültür ve geleneklerini tanıtmak için eşsiz bir olanağa sahip olacaklar.

Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencileri, 3 ay boyunca, Institut Paul Bocuse’ün otellerinde, uygulama mutfaklarında, laboratuvar ve restoranlarında uzman öğretim elemanlarından, teorik ve uygulamalı mutfak, pastacılık, fırıncılık, bar ve otel işletmeciliği dersleri alarak, Institut Paul Bocuse sertifikası almaya hak kazanacaklar.

Editör: TE Bilisim