CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, TBMM’deki oturumda söz aldı. Kürsüye gelerek yaptığı açıklamalarda skandal ifadelere yer verdi. Kabaoğlu, Ayasofya ile birlikte Sultanahmet Camii’nde de müze olması gerektiğini söyledi.

İyi Parti’den Ayasofya için “araştırma komisyonu” oyunu!

Gündem

Habere Git

Kaboğlu konuşmasında; “Benim görüşüme göre Topkapı Sarayı da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı hatta Sultanahmet de müze olmalı çünkü bunlar artık bizim kendi şeyimiz değil, kendimize özgü değil, insanlığın ortak mirasıdır bunlar.” ifadelerini kullandı.

“TAKKE DÜŞTÜ, KEL GÖRÜNDÜ”

AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Dr. Mehmet Muş; İbrahim Kaboğlu’nun açıklamasını eleştirdi ve “CHP milletvekili İbrahim Kaboğlu az önce mecliste ‘İktidara gelirsek Sultanahmet Camisini de müzeye çevireceğiz’ dedi. CHP bunu söylerken iki gündür Ayasofya konusunda atıp tutan ortağı İYİ Parti kafayı yere eğip sus pus oldu! Ne oldu? Takke düştü kel göründü!” dedi.

“MİLLET İLE NİYE TER DÜŞTÜĞÜ AÇIĞA ÇIKTI”

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel de; “CHP Milletvekili İbrahim Kabaoğlu ‘Biz iktidara geldiğimizde Sultanahmet Camiinide müze yapacağız’ dedi.”

“Milletimizle niye böyle ters düştüklerini ve iktidara gelemediklerini bizlere bir kez daha gösterdiler. Allah’ım sen bu milleti CHP zihniyetinden ilelebet muhafaza eyle” diye konuştu.

HEM KIŞLA HEM AHIR YAPILDI

Tek partili 1923 ile 1950’li seneler arasında camiler kapatıldı, “depo”, “ahır” gibi işlerde kullanıldı. Bir tarihte Sultanahmet kışla ve ahır olarak kullanıldı. Sultanahmet Camii’nin doğu duvarında mavi çinilerin üzerinde hala at bağlama halkalarının izi durmaktadır. Aynı zamanda Sultanahmet Camii kapatılarak senelerce asker alma dairesi yapılmıştı. İçinde askerler yatıp kalkıyordu. İbadet yasaktı.

Editör: TE Bilisim