Candida tedavisi doğal yöntemler kullanılarak geçirebilen bir mantar hastalığıdır. Mukoza zarına, kulaklarda, mide ve bağırsak gibi vücudun farklı yerlerinde bulunan bu mantar, vücudun doğal düzeni için gerekli olurken kontrol şekilde çoğalması hastalıktır ve doğal candida tedavisi yöntemleri ile geçmektedir.

Candida Nedir?

Candida vücudun içinde yer alan mantar, zarar bakterilerin bulunup yok edilmesini sağlamaktadır. Vücut sisteminin farklı bölgelerinde bulunan mantarın ana görevi, bakterilerin vücut dokularına zarar vermelerini önlemektir. Vücut dokularının onarılması ve bakterilerden dolayı oluşacak tahribatların önlenmesini sağlayan candida mantarı, kontrolsüz bir şekilde çoğalırsa vücut için sıkıntı oluşturmaktadır. Vücut içinde büyük bir enfeksiyon oluşmasına neden olan mantar, ciddi sağlık sorunları oluşturmasa da rahatsız edici komplikasyonlar oluşmasına neden olabilmektedir. Mantarın doğal yapısı zararlı bakterileri bulmaya kodlu olurken artan tüketim ve yanlış büyüme mantarın sorun oluşturmasına neden olmaktadır. Bu da ağız kokusu, mide bulantısı, halsizlik gibi farklı belirtiler oluşturabilmektedir.

Klinik Biyokimya Uzmanı Emine Akın tarafından yazılan “Nedir bu Candida ve Candidiazis?” başlıklı makaleye bu bağlantı dirilispostasi.com/makale/nedir-bu-candida-ve-candidiazis-5a7842df18e540239c109a16 üzerinden giderek Candida hakkında daha fazla bilgi edinin.

Candida İlerlemesinin Belirtileri Nelerdir?

Candida ilerleme belirtileri vücutta toksit madde birikimi ile belli olmaktadır. Kişilerde çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilen bu durum, kontrol altına alınmadığında ağrılara ve yeme bozukluklarına neden olabilmektedir. Kontrol artıştan kaynaklı olarak dil üstünde pütürlü yapı oluşması, ağız kokusu, kas ağrıları, genital bölgede koku ve koyu leke oluşumu, ağızda yara ve ağrılı noktaların oluşması gibi farklı belirtileri bulunmaktadır. Vücut sıvılarının birçoğunun içinde yer alan mantar, kontrol olarak çoğaldığında bulunduğu bölgeye bağlı olarak farklı tablolarda seyretmektedir. Tükürük dokusunda da yer alan mantarın hızlı ve kontrolsüz artışı boğazda ağrı ve seste çatallanma gibi etkiler oluşturabilmektedir. Candida tedavisi için birçok farklı yöntem bulunmaktadır.

Candida Tedavisinde Kullanılan Doğal Yöntemler

Candida tedavisinde doğal yöntemler kullanılarak kısa sürede sonuç elde edilmesi mümkündür. Doğal yağlar kullanılarak mantar oluşumunun önüne geçilebilmektedir. Kullanılabilecek doğal yöntemler şunlardır.

Hindistan cevizi yağı: İçerinde bulunan düzenleyici ve besleyici yağ asitleri sayesinde tüm vücut için kullanılabilmektedir. Antibakteriyel ve mantar önleyici özelliği bulunan Hindistan cevizi yağı, günde 2 – 3 kaşık tüketilmelidir. Vücudun enfeksiyonlara karşı savaşmasını sağlayan Hindistan cevizi yağı, yemeklerde, salatalarda ve farklı tariflerde kullanılarak tüketilebilir.

Greyfurt Çekirdeği Özü: İçerisinde bioflavanoidler ve mineraller bulunmaktadır. Antibakteriyel özelliğe sahiptir. Mantar ataklarının durdurulmasını ve kontrol altına alınmasını sağlar. Vücut içinde bulunan birçok patojenin çoğalmasını engeller. Bu da candida gibi mantarların üremesinin durdurulmasını sağlar. Kullanım için ılık suyun içine 5 – 10 damla damlatılması ve gün içinde 2 – 3 defa içilmesi gerekmektedir. Vajinal ve cilt enfeksiyonlarının tedavisinde de tercih edilebilen bu yöntem, birçok yönden hücre koruması sağlamaktadır. Karanfil Yağı: Ilık suya 30 damla damlatılıp günde iki kez tüketilmelidir. Tarçın eklenerek tüketilebilen bu kür, candida türünün özellikle azaltılmasını sağlar. Sarımsak: 4 diş sarımsak dövülerek günlük olarak tüketilmelidir. Bu bakteri ve virüs oluşumlarının önemli ölçüde azaltılmasını sağlar. Güveyotu Yağı: Ilık suya 2 -3 damla damlatılarak kullanılan yağ, zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı ile kullanılarak da tüketilebilmektedir.

Candida Oluşmaması İçin Ne Yapılmalıdır?

Candida önlemek için bol sıvı tüketilmesi ve lif oranı yüksek besinler ile beslenilmesi gerekmektedir. Mantar enfeksiyonlarının birçoğu yeterli su tüketilmemesinden kaynaklanmaktadır. Hijyene dikkat edilmemesi ve sağlıksız gıda tüketimi de mantar oluşumunu tetikleyen bir durumdur. Sağlığın korunması için düzenli besin tüketiminde bulunulması ve bağışıklık güçlendirici doğal besinlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Doğal yöntemler ile candida tedavisi mümkün olan bir mantar hastalığıdır.

Doğal tedavi ve evde kolayca uygulanabilen tedavi yöntemleri hakkında mutlaka incelemeniz gereken içeriklere bu bağlantı dirilispostasi.com/haberleri/dogal-tedavi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim