Daha önce 2 kez kanser tedavisi gören ve yeni tip koronavirüs sebebiyle tedavi gördüğü hastanede 59 yaşında hayatını kaybeden gazeteci Ahmet Kekeç’in cenaze namazı Eyüp Camii’nde kılındı.

Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ve çok sayıda gazeteci arkadaşı katıldı. Cenazeye koronavirüsten dolayı bazı aile üyeleri katılamadı. Taziyeleri kardeşi Hüseyin Kekeç kabul etti.

Usta yazarın cenazesi, Eyüp Sultan mezarlığına defnedildi.

Ahmet Kekeç kimdir?

Ahmet Kekeç 1961, Malatya doğumlu. Aylık Dergi, Mavera ve Yöneliş dergilerinde hikâye, deneme ve eleştiri yazıları yazarak yazı hayatına başladı. 1985’te ilk hikâye kitabı olan “Son İyi Şeyler”i çıkardı. Bir kısmı gazete yazılarından oluşan 10 kitabı bu dönemden sonra yayımlandı. Millî Gazete, Yeni Haber, Zaman, Vahdet, İmza ve Akit gazetelerinde muhabir, editör ve köşe yazarı gibi görevler üstlendi.

15 yıldır gazetecilik mesleğini sürdüren Kekeç’in gazetelerde yazdığı yazılar 1997 yılında MGV Gençlik Dergisi ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ödüllendirildi. Son yıllarda çalışmalarını roman üzerine yoğunlaştıran Ahmet Kekeç, 2006 yılından beri Star Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı.

Cine5’te Rasim Ozan Kütahyalı ve Salih Tuna ile birlikte Memleket Meselesi adlı bir program sunmuştur. Kekeç ayrıca Cine5’te “Derin Mevzu” adlı tartışma-sohbet programını sürdürdü.

Gazeteci-yazar Ahmet Kekeç vefat etti

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim