CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Mevlana Celaleddin Rumi’nin 747. Vuslat Yılı sebebiyle düzenlediği Şeb-i Arus programında Kur’an-ı Kerim’in Türkçe okutulması büyük eleştirilere neden oldu.

Milli ve manevi değerleri tahrif eden İBB’ye bir tepki de İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi.

“BÜYÜK BİR SAYGISIZLIK”

Altun açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Türkiye, yaşamış olduğu onca badireye, inanç hürriyetine getirilen onca engelleme ve kısıtlamaya rağmen, bu toprakların değerlerine inanmış kadrolar tarafından uzun yıllar süren meşakkatli mücadelenin ardından yeniden hoşgörü ve demokrasi diyarına dönüştürülmüştür.

Hoşgörü denildiği zaman akla ilk gelen bu toprakların sönmeyen kandili Hazreti Mevlânâ’nın vuslat gecesinde, ne yazık ki bizlere geçmişin kötü hatıralarını yeniden hatırlatacak kahredici bir olay vuku bulmuş, Kur’an’ı Azim’e ve Hz. Mevlânâ’ya büyük bir saygısızlık yapılmıştır.

DESPOTİK, YIKICI, KARANLIK GEÇMİŞİ ÖZLEYENLERE… 

İlahî kelamı nüzûluna aykırı bir biçimde, özünden koparırcasına, sözde semâ gösterisi eşliğinde Türkçe okumak “hoşgörü” kelimesiyle ifade edilecek bir olay değildir. Hoşgörü, her inancı özü ve şekli itibarıyla olduğu gibi kabul etmek ve saygı duymaktır.

İslâm, özü ve şekliyle bir bütündür. İslâm’ın kaideleri “hoşgörü” kelimesi altında içi boşaltılacak değerler değildir. Bu saygısızlığa sessiz kalamayız. Bu saygısızlığın hangi hesaplarla yapıldığını çok iyi biliyoruz.

Despotik, baskıcı, yasakçı ve her türlü değerin silindiği karanlık geçmişlerini özleyenlere açıkça söylüyoruz; Türkiye, ne pahasına olursa olsun özlemini çektiğiniz o karanlık günlere hiçbir zaman dönmeyecektir.

Tevfik Göksu: CHP’nin köhnemiş zihniyetinin hortlamasına milletimiz müsaade etmeyecek!

Siyaset

Habere Git

İBB manevi değerleri sabote etti: Şeb-i Arus’ta Kur’an-ı Kerim Türkçe okutuldu

Kültür Sanat

Habere Git

Editör: TE Bilisim