2021 tediye ne zaman yatacak? 2021 tediye 1. taksit ödemelerinin akıbeti merak konusu oldu. Bilindiği üzere tediye ödemeleri dört taksitle ödeniyor. Taşeron ve kamu çalışlarına düzenli olarak verilen tediye ödemeleri geçen sene 31 Ocak, ikincisi ise 22 Mayıs’ta, üçüncü ilave tediye ödemesi 27 Temmuz’da ve dördüncü ise 14 Aralık tarihinde ödenmişti. Peki, 2021 tediye ne zaman yatacak? İşçilerin 2020 Yılı 4. tediye ödemesi ne zaman?

2021 TEDİYE NE ZAMAN YATACAK? İŞÇİLERİN 2020 YILI 4. TEDİYE ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Taşerondan kadroya geçen KHK’lı işçilere ödenen bir ek ödeme olan tediye ödemeleri 4 eşit taksit halinde bir yıl içerisinde ödenmektedir. Ocak, Mayıs, Ağustos ve Aralık ayında ödemeler eşit biçimde 52 günlük hizmet karşılıkları olarak hesaplara yatırılmaktadır. Bilindiği üzere, ilk taksit 31 Ocakta, ikinci taksit 22 Mayısta, üçüncü taksit ise 27 Temmuzda ödenmişti. Ocak ayına girmesine sayılı günler kalırken işçilerin gözü 4. tediye tarihi ile 2021 1. tediye tarihe çevrilmişti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kamu işçilerinin 13 günlük ilave tediyelerinin bugün hesaplara yatırılacağını bildirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, kamuda istihdam edilen işçilere verilen ilave tediyelerin 26 günü kanundan kaynaklı, 26 günü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla olmak üzere toplamda 52 gün olarak ödendiğini belirtti. Yeraltı maden işçilerine bu ayrıca yapılacak ilave tediyenin tamamı ise 23 Aralık’ta ödenecek.

Editör: TE Bilisim