Diriliş Postası Muhabiri Furkan Benli-İstanbul

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Pakistan’ı tehdit ederek, herhangi bir savaş çıkarsa 10 günden az bir sürede yerle bir edecek güce sahip olduklarını söyledi.

Yeni Delhi’de askeri akademide ordu mensuplarına seslenen Başbakan Modi, “Pakistan üç savaşta kaybetti. Pakistan’ı yerle bir etmek ordumuzun en fazla 10 gününü alır” diye konuştu.

“VEKALET SAVAŞI” İDDİASI

Hindistan Başbakanı Modi, kendinden önceki hükümetlerin Pakistan’a karşı askeri güç kullanmada çekimser kaldığını, eğer Pakistan ile askeri mücadele başlarsa Pakistan’ın hiçbir şansının olmadığını öne sürdü.

Öte yandan Modi, Pakistan’ın Keşmir’deki gruplar aracılığıyla gizlice Hindistan’a karşı “Vekalet Savaşı” yürüttüğünü iddia etti.

TANSİYON DÜŞMÜYOR!

Nükleer güce sahip iki ülke daha önce meydana gelen anlaşmazlıklar sonucu üç kez savaşın eşiğinden döndü. Ayrıca geçtiğimiz yıl Hindistan’ın Keşmir’i işgal adımı sebebiyle dördüncü savaşa ramak kala taraflar geri adım atmıştı.

14 Şubat 2019’da Keşmir’in Hindistan’ın kontrolündeki bölgede gerçekleşen, 40 Hint askerinin hayatını kaybettiği intihar saldırısının ardından yükselen tansiyon, sınır ihlali suçlamalarıyla artmaya devam etmişti.

Hindistan saldırıları sebebiyle birçok ailenin evi yıkılırken halk, canlarını kurtarmak için sığınaklar inşa etti.

“HİNT SALDIRLARINDAN CANLARINI ZOR KURTARDILAR”

Buna karşın Hindistan da birçok saldırı gerçekleştirdi. Saldırılar sonucu birçok sivil hayatını kaybederken, saldırı altındaki bölgede evler yıkıldı, halk ise saldırılardan korunmak için sığınak inşa etti.

Hint saldırılarından sadece evler ve iş yerleri değil yüzlerce öğrencinin eğitim aldığı bazı okullar da zarar gördü.

Yerel kaynaklar, Hint ordusunun geçtiğimiz yıl şubat ayından bu yana sınırın kendi kontrolündeki bölgelerinden Pakistan kontrolündeki bölgeleri hedef alarak yaptığı ateşkes ihlali sayısının 2 bin 229 olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim