Çok yönlü kullanımı bulunan Lansor ilacı hakkında bilinmesi gerekenler oldukça önemlidir. Lansor yan etkileri, lansor fiyatı ve lansor kullanımı da fazlasıyla merak edilen konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar ayrıca ilaçla ilgili araştırmalar yaparken, ‘Lansor nedir, Lansor ne işe yarar gibi sorulara da yanıt arıyor. Peki, Lansor Nedir, Ne İşe Yarar? Lansor’un Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar? İşte detaylar…

Lansor İlacı Nedir?

Lansor ilacı mide içerisinde yer alan mide asidini azaltmak veya yok etmek amacıyla kullanılan reçeteli bir ilaçtır. İçerisinde bulunan etken maddesi lansoprazol, proton pompa inhibitörü ilaç grubunda yer almaktadır. Bu ilaç kapsül halinde bulunmaktadır. Bu ilacın kullanım sebeplerinden bazıları mide, on iki parmak bağırsağı ve yemek borusu ülseri ve bunun dışında mide ekşimesi ve bazı bakterilerin neden olduğu mide enfeksiyonunun tedavisinde kullanılmasıyla bilinir. En sık olarak görülen yan etkilerinden bazıları ishal, mide ve bağırsak rahatsızlığı, karın ve bölgesinde yer alan ağrılar, mide bulantısı ve baş ağrısıdır. Bu ilacın uzun bir süre kullanılması halinde B12 eksikliği veya magnezyum eksikliği yaşanabilmektedir. Bu yüzden mutlaka doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Kimi insanlarda hemen fayda gösterirken kimi insanlarda ise biraz daha zaman alabilmektedir ancak genel anlamda faydalı bir ilaçtır.

Lansor Nasıl Kullanılır?

Lansor kullanımı yemeklerden yaklaşık olarak otuz dakika önce bir bardak su ile sağlanmalıdır. İlaç çiğnenerek, suda eritilerek veya başka yöntemlerle kullanılmamalıdır. Her gün aynı saatte ve düzenli olarak tüketilmelidir. Günde bir defa kullanılması durumunda kahvaltıdan önce günde iki defa tüketilmesi halinde kahvaltıdan önce ve akşam vaktinde tüketilmelidir. İlacın yutulamaması halinde kapsüllerin içerisinde yer alan tozu bir yoğurda veya elma suyuna karıştırılarak tüketmek mümkündür. Ancak kapsül ezilmemelidir. İlacın çok etkili veya çok etkisiz hissedilmesi halinde bu durum hekime bildirilmeli ve hekim buna uygun olarak ilaç dozajı hakkında hastaya bilgi vermelidir. Eğer alınması gereken doz tüketilmediyse ve üzerinden fazla zaman geçmediyse tüketilebilir ancak üzerinden uzun bir süre geçtiyse iki doz aynı anda tüketilmemelidir. Hasta kendini iyi hissetse bile hekim kontrolü ve ilaç düzenli olarak devam ettirilmelidir.

Lansor İlacı Ne İşe Yarar?

Lansor’un kullanım amacı çok fonksiyonlu bir haldedir. Mide içerisinde yer alan asitlerin azaltılmasını ve önüne geçilmesini sağlar. On iki parmak bağırsağında ve ülserlerin tedavisinde sık sık kullanılır. Reflü hastalığının tedavisinde de kullanılmaktadır. Genellikle sindirim ve boşaltım yolu rahatsızlıklarının çoğunluğunda kullanılan ilaçlardan biridir.

Lansor Yan Etkileri Nelerdir?

Lansor’un yan etkileri çoğu ilaçta bulunduğu gibi çeşitli özelliklere sahiptir. Kullanılmadan önce açıklamalara detaylı olarak bakmak gerekir. İlaçlara karşı alerjisi olan kişilerin bünyesi birbirinden farklı olduğu için dikkatli ve kontrollü davranılması şarttır. Bu yan etkilerden bazıları şunlardır:

İlaç kullanmaya başladıktan sonra yan etkilerin herkeste görülmeyeceği ve kişiden kişiye değişeceği bilinmelidir. Cildin yüzeysel bölgelerinde dökülmelerin yaşanması veya az da olsa yayılabilme durumu. Boşaltım sırasında yaşanan zorluklar veya kabızlık hali. Karaciğer enzim seviyelerinde artış yaşanması durumu beklenebilir. Boğaz bölgesinde kuruluk yaşanması durumu. Gün içerisinde eskisine nazaran daha yorgun olma hali. Mide bölgelerinde ağrılar yaşanma hali. Boşaltım sistemi problemleri. Cilt etrafında yaşanabilecek döküntülerin olması. Gün içerisinde mide bulantısı sonucu oluşan istifra etme hali. Yoğun bir gün yaşanması durumunda baş dönmesi durumu. Baş ağrısı. Cilt etrafında oluşan kaşıntılar.

Lansor Fiyatı Ne Kadar?

Lansor fiyatı çoğu ilaç türünde olduğu gibi zaman zaman fiyat değişikliklerine uğrayabilmektedir ancak genel ve ortalama bir fiyata sahiptir. Fiyatların zaman zaman değişiyor olması tamamen vergi oranları ve ekonomik şartlarla alakalı bir durumdur. Fiyatlar değişiyor olsa da bu ilaçta çok fazla bir fiyat farkı oynamamaktadır. 30 miligram orana sahip olan ve 28 tabletten oluşan Lansor’un fiyatı 29 TL ile 30 TL arasında değişiklik göstermektedir. Bu fiyat Mart 2020 güncel fiyatıdır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Parol Nedir, Ne İşe Yarar? Parol’un Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Lustral Nedir, Ne İşe Yarar? Lustral’ın Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Glifor Nedir, Ne İşe Yarar? Glifor’un Yan Etkileri Nelerdir, Fiyatı ne kadar?

Dideral Nedir, Ne İşe Yarar? Dideral’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Editör: TE Bilisim