Hindistan’da vaka sayılarının hızla artmasıyla hükümet başkent Delhi’deki 25 lüks oteli tedavi merkezine dönüştürme kararı aldı. Bu merkezlerde bu haftadan itibaren hastalığı hafif ve orta şiddette geçiren kişiler tedavi edilecek. Sağlık personelinin yetersiz kalma olasılığına karşı otellerin çalışanlarına, dönüştürülen otellerde görev yapmak üzere sağlık eğitimi veriliyor.

Kovid-19 nedeniyle enfekte olanların sayısı 9 milyonu geçti

Dünya

Habere Git

50 yaşın üzerindeki otel çalışanları uygulamadan muaf tutuldu. Kalan personel, yatakların dezenfeksiyonundan ve biyomedikal atıkların atılması gibi hizmetlerden sorumlu olacak.

Guardian gazetesi, “Otel personeli, misafirlerini üniformalarıyla değil, tulumlarla karşılayacak” dediği haberinde çalışanların ciddi kaygılarına rağmen hükümetin kararına uyacaklarına dikkat çekti.

DAVET SALONLARI VİRÜS KOĞUŞU OLACAK

Normalde otel personelini eğitmekle görevli olan Kannu Sharma adlı bir otel çalışanı, geçen hafta başladıkları eğitimlerde, “yüz maskelerinin üzerinde, sıra sıra endişeli gözler gördüğünü” söyledi. Personelin çoğunun ailelerine virüs bulaştırmaktan endişe ettiği belirtiliyor.

Hindistan’da koronavirüs vaka sayısı 426 bin 910 olurken can kaybı ise 13 bin 703’ü buldu.

Editör: TE Bilisim