Suriye’nin Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad bölgesinde görev yapan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Ebu Ahmed, bölgedeki mevcut durum, Suriye, İran ve diktatör Esed’in yaptığı katliamlar hakkında bilgiler verirken, katil cuntasına meydan okudu.

Topraklarımıza göz diktiler

Rusya ve Esed’in hava saldırıları sonrası Türkmendağı ve Cebel Ekrad bölgelerinin yüzde 80’inin işgal edildiğini aktaran Ahmed, bombardımanlar nedeniyle yerin altında hayatlarını sürdürdüklerini ve topraklarını savunmaya çalıştıklarını aktararak, “Hava destekli yoğun saldırılar hayat şeklimizi değiştirdi. Şu an günün büyük bölümünü yerin altında geçirmek zorunda kalıyoruz. Çamurun içinde hayatımızı sürdürüyoruz. Esed güçleri, İran, Irak ve Hizbullah Şii milisleriyle topraklarımıza gözünü dikmiş. Var gücümüzle elimizdeki toprakları korumaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Tek kişi kalıncaya dek buradayız

Katliam ittifakının, özellikle sivilleri hedef aldığını vurgulayan Ahmed, muhacir kamplarının bile vurulduğunu, bebeklerin katledildiğini dile getirirken, özgürlük mecadelesinde asla geri adım atmayacaklarını ilan ederek, şunları söyledi: “İnsanları göç ettirmek için sivillere yönelik saldırılar sürüyor. Bu katliama dur demek için daha kaç insanın ölmesi gerek? Şu an adeta kalaşnikofla uçaklara karşı mücadele veriyoruz. Her gün bebekleri enkaz altından çıkartıyoruz. Halep, İdlib kan ağlıyor. Birleşmiş Milletler nerede? Ancak her şeye rağmen pes ettik sanmasınlar. Yoğun saldırılara rağmen, mücadelemizi sürdürüyoruz. Evlerimizden, köylerimizden vazgeçmeyeceğiz ve hepsini geri alacağız. Tek insan kalana kadar vatanımızı savunmaya devam edeceğiz.” Diğer yandan Halep’teki devrimcilerde, Halep’i terk etmeyenlerin terörist sayılıp, öldürüleceğini ilan eden Rusya ve Esed’e karşı “Burada kalacağız” mesajını vermişti.

Editör: TE Bilisim